Tuotehaku:

article

Alin kerros

Lämmittävien ja kosteutta pois siirtävien alusvaatteiden merkitystä ei voi korostaa liikaa. Vältä puuvillaa. Valitse sen sijaan villasta tai keinomateriaalista valmistetut alusvaatteet.

Alimman kerroksen tulee olla tiukasti istuva ja lämmittävä ja siirtää samalla kosteutta pois iholta. Kosteus kylmettää ja alkaa nopeasti laskea ruumiinlämpöä. Tämän vuoksi ihoa vasten olevan alimman kerroksen ei pidä koskaan olla puuvillaa, sillä puuvilla imee kosteutta ja kuivuu hitaasti. Puuvilla myös turpoaa kastuessaan ja menettää hengittävyytensä, joten se soveltuu huonosti alimmaksi kerrokseksi. Ihmiset unohtavat usein, että alusvaatteet valmistetaan usein puuvillasta. Puuvillaiset sukat ja alusvaatteet eivät ole hyvä vaihtoehto.

Villa ja keinokuidut sen sijaan ovat hyviä vaihtoehtoja

Toisin kuin puuvilla, villa voi imeä kosteutta kolmanneksen verran omasta painostaan kastumatta. Se lämmittää märkänäkin eikä ala haista pahalta kovasta käytöstä ja harvoin pesemisestä huolimatta. Villaa on saatavana eri paksuuksina ja laatuina. Hyvissä urheiluvälineliikkeissä myydään vain laadukkaasta villasta valmistettuja vaatteita.

Keinokuitujen hyvä puoli on se, että ne kuivuvat hyvin nopeasti ja siirtävät kosteutta nopeasti pois iholta. Keinomateriaaleista valmistetut vaatteet voivat kuitenkin alkaa haista, jolloin ne täytyy pestä hyvin lämpimällä vedellä, jotta haju lähtee. Nykyään on saatavilla myös villan ja keinokuidun sekoitteita, joissa on kummankin materiaalin edut.