Tuotehaku:

Materiaalien valinta

Kun olet vihdoin päässyt metsään, et halua istua miettimässä varusteitasi ja vaatteitasi. Jos kuitenkin teet niin, syynä on useimmiten se, että varusteet tuntuvat vääriltä. 

Metsästysvarusteita suunnitellessamme mietimme, mitä tiedämme ulkoilusta erämaassa ja lisäämme siihen sen, mikä on metsästyksessä tärkeää. Metsästäjä liikkuu usein tietyllä tavalla ja hiljaisuuden ja turvallisuuden tarve on suurempi kuin muissa tilanteissa. 

Jotta passipaikalla oleminen ei tuntuisi epämiellyttävältä, suosittelemme, että teet muutamia huolellisesti harkittuja päätöksiä ennen kuin suuntaat metsään.

Fjällräven on jo kauan soveltanut kestävää toimintatapaa kaikessa toiminnassaan ja se pätee myös metsästysvarusteiden valmistamiseen. Noudatamme tiukkoja normeja läpi tuotantoprosessin koskien materiaaleja, kuljetusta ja tehtaidemme työolosuhteita. 

Aurinko, tuuli ja vesi

Vaateteollisuudessa käytetään monia erilaisia vedenkestäviä tekniikoita, jotka on suunniteltu hylkimään vettä, mutta päästämään ulos ylimääräistä lämpöä. Fjällräven käyttää ainoastaan materiaaleja, jotka ovat kestävällä tavalla tuotettuja. On tärkeä tietää, että kaikki vaatteemme on valmistettu tiukkojen ympäristönormien mukaan riippumatta siitä, onko valmistusmateriaalina villa, g-1000, nahka tai oma kalvollinen Eco-Shell-kankaamme.

G-1000

Fjällrävenin ainutlaatuinen g-1000 -kangas on aiheuttanut ihmisissä ihastusta jo monen sukupolven ajan. Se on puuvillan ja polyesterin sekoitusta, jota on saatavana monen eri painoisena ja sen vedenhylkivyyttä voidaan muokata vahaamalla vaate osittain tai kokonaan Greenland-vahalla. 

Eco-shell

Eco-Shell on oma kalvollinen kankaamme, joka on täysin vedenpitävä, tuulenkestävä ja hengittävä. Kankaassa on kolme kerrosta. Keskimmäinen kerros koostuu hydrofiilisestä kalvosta, joka hylkii vettä, mutta mahdollistaa lämmön haihtumisen keholta. Ulkopintaa ei ole kyllästetty hiilifluoridilla, vaan olemme valinneet kestävän ja ympäristöystävällisen käsittelyprosessin. 

Villa

Fjällräven tekee yhteistyötä skotlantilaisen Abraham Moon -kutomon kanssa. Yrityksen perinteiset villakankaat ovat erittäin laadukkaita ja niissä on otettu huomioon kestävät tuotantomenetelmät, lujuus ja tyyli. Villa on luonnonmateriaali, jonka fantastiset ominaisuudet tulevat parhaiten esiin silloin, kun valitaan oikea laatu ja oikea käyttöalue. 

Nahka

Kaikki nahka-asusteemme ja vaatteidemme nahkaiset yksityiskohdat on valmistettu Ruotsissa perinteisten menetelmien mukaan. Raakatuote on erittäin laadukas ja tuotanto on tietenkin kestävä ja eettinen läpi koko valmistusprosessin. Samoin kuin g-1000, myös nahka paranee vanhetessaan, ja osa ympäristöfilosofiaamme onkin, että tuotteidemme tulisi kestää kokonaisen eliniän tai jopa kauemmin.

Melu

Metsästäjille on hyvin tärkeää voida liikkua äärimmäisen hiljaa. Tämä ei koske vain aktiivisia metsästäjiä, jotka metsästävät liikkumalla jalkaisin, vaan myös niitä, jotka metsästävät passipaikoilta ja kävelevät sinne metsän läpi. Hiljaa pysyminen tuntien ajan on muutakin kuin ilman puhelinta ja radiota olemista. Se on myös sitä, että voi luottaa vaatteeseen niin paljon, että uskaltaa liikkua normaalisti pelkäämättä aiheuttavansa äänekästä kahinaa. Siksi olemme kehittäneet g-1000-kankaastamme erikoisversion nimeltä G-1000 Silent. Kankaassa on harjattu pinta, joka kestää liikehdintää todella hyvin ja joka mahdollistaa äänettömän liikkumisen maastossa. 

Lämpö

Paleleminen on yksi epämiellyttävimmistä tunteista. Epämiellyttävän tunteen lisäksi pitkäaikainen paleleminen aiheuttaa myös vamman riskin. Harkintakykysi huononee ja mahdollisuutesi ampua laukaus on yksinkertaisesti huonompi, jos olet kylmissäsi tai nälissäsi. Liiankaan lämmintä ei kuitenkaan saa olla. Siksi olemme jakaneet metsästysvaatteemme metsästystyypin mukaan: suurimmaksi osaksi aktiivinen tai suurimmaksi osaksi passiivinen. Kaikki vaatteemme kestävät kuitenkin erilaisia tilanteita yksinäisistä vilpoisista hetkistä äkilliseen toimintaan haastavassa maastossa.

Maastokuvio

Ruotsissa useimmat metsästäjät käyttävät tummanvihreitä sävyjä ja oransseja turvayksityiskohtia. Metsästyksessä keskeistä on tietenkin kyky sulautua ympäristöön visuaalisesti, on ympäristö sitten vihreä tai valkoinen. Olemme käyttäneet paljon perinteistä oliivinvihreää väriämme, mutta olemme kehittäneet myös valkoisia talvivaatteita ja kirkkaan oransseja maastokuvioisia vaatteita. 

Turvallisuus

Kaikki metsästäjät tietävät, miten tärkeää on voida käsitellä ampuma-asetta turvallisesti. Joskus kyky käsitellä vaatteita on kuitenkin melkein yhtä tärkeää turvallisuusnäkökulmasta. On tärkeää, että voit luottaa vaatteisiin niin paljon, että et kiinnitä huomiota niihin, vaan voit keskittää kaiken huomiosi käsillä olevaan tehtävään. Sinun pitäisi käyttää oikean värisiä ja kuvioisia vaatteita ja oikeaa turvaoranssia oikeissa paikoissa. Tärkeintä on, että vaatetuksesi sopii harrastamaasi metsästysmuotoon. Silloin kaikki voivat luottaa siihen, että sinulla on homma hanskassa.