Tuotehaku:

Piirustuslaudalta metsään

Kehitystyö edellyttää sekä ajatusten vapaata liikkuvuutta että järjestelmällisyyttä, eikä luovaa työtä pysty aina selittämään johdonmukaisesti. Mutta hieman yleistäen kehitysprosessia voidaan kuvailla seuraavalla tavalla.

Tarpeiden tunnistaminen

Kaikki alkaa tarpeen tunnistamisesta. Saamme usein ideoita ollessamme itse ulkona, on kyseessä sitten lyhyt viikonloppumatka tai pidempi seikkailu. Jotkin ideat kumpuavat keskusteluista asiakkaiden kanssa tai saamistamme kirjeistä. Kaikki ideat kerätään luonnosvihkoihin.

Luonnoksia ja malleja

Aloitamme piirtämisen näiden muistiinpanojen ja piirrosten pohjalta. Koska meillä on yli 50 vuoden kokemus siitä, mikä toimii luonnossa, selvitämme, mikä on tärkeää uuden tuotteen käyttöalueen kannalta ja valikoimme yksityiskohdat ja ratkaisut, jotka sopivat asettamiimme vaatimuksiin. Teemme usein yksinkertaisia malleja, kuten kaarevan rakennelman selvittääksemme teltan volyymin. Teemme myös isoja ja pieniä säätöjä. 

Prototyypit ja tarkat testit

Kun olemme tehneet vähän hienosäätöä kehitysosastomme kanssa, on aika valmistaa kokonaiset prototyypit testausta ja arviointia varten eri tasoilla. Riippumattomat tekstiililaboratoriot testaavat repimislujuutta, käyttölujuutta, vesipatsasta ja monia muita materiaalien ominaisuuksia. Tärkeimmät testit ovat kuitenkin ne, joissa tutkitaan sitä, miten varusteet kestävät käytössä. Prototyyppejä tutkitaan usean kuukauden ajan ja testit suorittaa kokenut testiryhmä, jota johtaa varusteasiantuntijamme Johan Skullman. 

Se kuluminen, jolle tuotteet altistuvat näiden testien aikana, vastaa usean vuoden normaalia käyttöä. 

Lisää testejä

Suunnittelutiimi tekee myös omia testimatkoja. Löydämme melkein aina yksityiskohtia, joita voidaan parantaa: asioita, jotka toimivat hyvin tietyissä olosuhteissa ja tietyillä käyttöalueilla, mutta huonommin muilla alueilla. Prototyyppiversioita on usein monia, mutta kun olemme tehneet vaadittavat muutokset ja kun kaikki vaatimukset täyttyvät, käsissämme on valmis tuote, joka on valmis seikkailuun.