Tuotehaku:

Paahdettua kauriinsatulaa ja pihlajanmarjahilloa

(4 annosta)

Uunin lämpötila: 175° 

1-1,2 kg tuoretta tai sulatettua kauriinsatulaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippurijauhetta 

Kastike 

3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
400 ml lihanestettä
300 ml kermaa
Suolaa ja valkopippuria
2 tl herukka- tai pihlajanmarjahilloa
3 rkl kuivaa sherryä tai portviiniä (valinnainen)

Lämmitä uuni. Siisti liha. Poista kalvot ja jänteet. Hiero pinnalle suolaa ja pippuria. Laita kauriinsatula uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Aseta lihalämpömittari luun viereen. Paista noin 1 tunti ja 15 minuuttia uunin alaosassa, kunnes lihan lämpötila on 70 astetta (puolikypsä) tai 75 astetta (täyskypsä). Valmista lisukkeet sen mukaan, miten kauan niiden valmistus kestää. Aloita esimerkiksi perunoiden keittäminen 40 minuuttia ennen kuin liha on valmis ja pese vihannekset ja kypsennä niitä muutaman minuutin ajan ennen kuin otat lihan uunista. Ota kauriinsatula uunista, peitä se foliolla ja anna sen vetäytyä 15 minuutin ajan.  

Kastike

Lihan vetäytyessä voit valmistaa kastikkeen: Lämmitä 400 ml vettä ja kaada se samaan astiaan, jossa liha kypsennettiin. Sekoita. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää lihaneste hitaasti joukkoon ja sitten kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja anna kiehua 10 minuutin ajan keskilämmöllä. Tarkista kastikkeen maku ja lisää suolaa, pippuria, hilloa ja sherryä (tai portviiniä) maun mukaan. Voit lisätä halutessasi myös hieman heravoita.   

Tarjoilu 

Leikkaa liha irti luusta. Leikkaa molemmat palat ohuiksi viipaleiksi. Aseta liha takaisin satulaan ja tarjoiluvadille, jos haluat tarjoilla tällä tavoin. Tarjoile perunoiden, kastikkeen, vihannesten ja pihlajanmarjahillon kera.

Tilaa ajoissa saadaksesi pakettisi ennen joulua. Tilausaikaa jäljellä: 2015-12-16T15:00 Pidennetty palautusaika välillä 20.11 – 31.12 ostetuille tuotteille. Sopimattomat tuotteet voi palauttaa poikkeuksellisesti 15.1.2016 asti