Tuotehaku:

Riekonmetsästys

Jännittäviä tilanteita ja yhdessäoloa luonnon ehdoilla

Haaste, matka ja seikkailu. Ystäviä, joitakin uusia tuttavia, koiria, varusteita ja hyvin pakattuja reppuja. Lappi kutsuu nauttimaan metsästyspäivistä, joista haaveilet pitkään jälkeenpäinkin. Kuten kaikenlaisessa metsästyksessä Euroopassa, harkitut ja varovaiset liikkeet ovat tärkeitä silloin, kun saalista väijytään lyhyeltä etäisyydeltä.  

Vuoret muodostavattaianomaisen hämärän vaaleanpunaisen maiseman tänä aikaisena aamuna. Järven takana leijuu kevyt sumu ja etäällä näkyy muutama sadepilvi. Majoitumme mökissä keskellä erämaata koiriemme ja varusteidemme kanssa. Olemme kaukana asutuksesta ja aikomuksemme on metsästää riekkoja. 

Vaellus tänne edellisenä iltana oli haastava, mutta nyt keskitymme täysin tehtäväämme. Metsästysoppaamme kertoo meille päivän ohjelmasta:

“Käytämme tänään metsästyksessä kolmea taitavaa setteriä. Lintuvuosi on hyvä, mutta sää tulee vaikuttamaan metsästykseen paljon. Lehdet ovat juuri pudonneet puista, mikä vaikeuttaa hieman koirien työskentelyä.”

Pakkaamme reppuihimme ruokaa ja varusteita ja sitten olemme valmiita lähtöön. Aurinko nousee ja lämmittää jäätyneen maan. 

Koirat etsivät laajalta alueelta aivan vuorikoivujen ja pensaikon rajalta. Hetken kuluttua yksi koirista pysähtyy ja merkitsee paikan ja me ryömimme eteenpäin kahden ampujan kanssa, valmistaudumme, lataamme aseemme ja odotamme oppaan merkinantoa. Koirat tekevät työnsä ja linnut lehahtavat lentoon, mutta emme valitettavasti saa hyvää laukausta. Linnut pysyvät matalalla ja lentävät suoraan meistä poispäin todella nopeasti. Ampujan täytyy tietää tarkalleen, missä koirat ovat, ja menetimme tilaisuutemme saada nämä riekot. Monet linnut ampaisevat lentoon ja häviävät sitten matalalla leijuvaan sumuun ja pilviin. Epäonnistumisesta huolimatta olemme tyytyväisiä siihen, että olemme nähneet riistalintuja. Kuten aina, sää vuorilla muuttuu nopeasti ja tuuli alkaa yltyä. Tummat pilvet lähenevät ja alkaa sataa rakeita. Näkyvyys on huono, mutta seuraamme koiria alaspäin kosteikon läpi ja sitten ylöspäin laajaa aluetta ja tasankoja kohti.  Meidän tulee ottaa huomioon tuulen suunta parantaaksemme mahdollisuuksiamme. Yhtäkkiä yksi koirista alkaa jälleen päästä saaliin jäljille. Valmistaudumme siihen, että pian alkaa tapahtua. Kaksi laukausta ammutaan ja yksi lintu putoaa taivaalta. Linnun ampunut metsästäjä on laittanut saaliinsa roikkumaan reppunsa lenkkiin. Hän kertoo meille:

“Sydämeni alkoi hakata todella nopeasti! Kaikki ampumaradalla vietetyt päivät ovat todella tuottaneet tulosta. On todella hauskaa seurata koiria maaston läpi. Ja on hienoa, että on opas, joka näyttää meille, miten väijyä ja sijoittua. Ja on hienoa, että onnistuimme! Vuoret ovat upeita!”

Kävelemme usean kilometrin matkan ennen kuin olemme taas mökissä sinä iltana. Kaikki eivät saaneet mahdollisuutta ampua sitä lintua sinä päivänä, mutta lintujen metsästys on niin paljon muutakin kuin vain metsästystä. Se on myös ulkoilua, vuoristoa ja yhdessäoloa. Koirien työskentelyä ja maisemia voisi katsella vaikka kuinka kauan. On ihana tavata uusia ihmisiä täällä pienen järven kupeessa keskellä erämaata, jossa maisemaa hallitsevat satumaiset vuorenhuiput. 

“Sain riekonmetsästyksestä kaksinkertaisen elämyksen. Ulkoilu tässä uskomattomassa ympäristössä on antanut minulle aikaa ajatella asioita, mutta samalla olen nauttinut saaliin väijymisen aiheuttamasta tiiviistä jännityksestä,” sanoo yksi seurueen jäsenistä.

Sade menee nopeasti ohi ja ilta on kirkas. Nautimme avotulella valmistetusta maukkaasta ruuasta, puulämmitteisestä saunasta ja uimaretkestä järvellä. 

Tämä on rauhallinen ja syrjäinen paikka, jossa on aikaa pohdiskella syntyjä syviä. Tarinat aiemmista metsästysretkistä viihdyttävät meitä nuotion äärellä illalla, mutta väsymys vie lopulta vallan. Hengitän keuhkoihini raikasta vuoristoilmaa sulkiessani mökin oven. Sammutan kynttilät ja nukahdan räiskyvän tulen rauhoittavaan ääneen.

Tilaa ajoissa saadaksesi pakettisi ennen joulua. Tilausaikaa jäljellä: 2015-12-16T15:00 Pidennetty palautusaika välillä 20.11 – 31.12 ostetuille tuotteille. Sopimattomat tuotteet voi palauttaa poikkeuksellisesti 15.1.2016 asti