Our first ever conservation project started in 1994 when we decided to support research into our threatened namesake, the Swedish arctic fox. Read more at Fjällräven Online Store.

Save The Arctic Fox

Lähellä sydäntämme oleva aate

Fjällräven on ruotsin kielen sana naalille (englanniksi arctic fox), joka on ystävällinen, utelias ja kekseliäs otus. Kun Fjällrävenin perustaja Åke Nordin mietti vuonna 1960 nimeä yritykselleen, hän päätyi nimeen Fjällräven näiden pienten otusten nokkeluuden innoittamana, joita hän usein näki Pohjois-Ruotsin karuissa maisemissa.

Naalit ovat kuitenkin joutuneet kohtaamaan monia haasteita – viimeisimpänä ilmastonmuutoksen aiheuttamia – ja niistä on tullut Skandinaviassa uhanalaisia. Olemme vuodesta 1994 lähtien tukeneet Tukholman yliopistossa tehtävää naalien tutkimusta. Tutkijaryhmä on EU:n rahoituksella ja meidän avustuksellamme saanut nähdä Ruotsin naalikannan kasvavan 1980-luvun noin 50 yksilöstä nykyiseen yli 200 yksilöön.

Vielä on kuitenkin tehtävää, ja ilmastonmuutos aiheuttaa jatkuvasti uusia haasteita. Niinpä tuemme edelleen Tukholman yliopiston tutkijoita heidän pyrkimyksessään auttaa näitä meidän sydäntämme lähimpänä olevia eläimiä.

Voit seurata yhteistyössä Tukholman yliopiston kanssa tekemäämme työtä naalien parissa, The Foxtrail-blogistamme.