Bergshell

Uusi erittäin kestävä materiaalimme

Kestävä
 Vedenpitävä
 Ei sisällä kemikaaleja

Bergshell on Fjällrävenin täysin uusi materiaali, joka on erittäin kestävää ja täysin vedenpitävää (20 000 mm:n valkoinen TPU-laminaatti). Samalla se tietysti täyttää myös Fjällrävenin erittäin korkeat ympäristöstandardit sen ansiosta, että se on valmistettu (jälkituotannosta saadusta) sataprosenttisesti kierrätetystä nailonista ja on kyllästetty ilman PFC:tä. Mahdollisimman paljon hankausta kestävän ja samalla korkeimmalla mahdollisella repäisylujuudella varustetun materiaalin kehittäminen ei ole helppoa, sillä näitä ominaisuuksia varten tarvitaan kahta täysin erilaista lankaa.


Tavallinen filamenttilanka
Tavallisessa filamenttilangassa on tasainen pinta, mikä antaa materiaalille korkean repäisylujuuden, mutta saa sen kestämään hankausta huonommin.

Ilmakäsitelty lanka
Ilmakäsitellyssä langassa on nukkainen pinta, minkä ansiosta siitä valmistettu materiaali kestää hyvin hankausta, mutta on repäisylujuudeltaan heikompaa.

Bergshellissä olemme yhdistäneet filamenttilangan ja ilmakäsitellyn langan ja luoneet materiaalin, joka on erittäin hankauksen kestävää ja jossa on korkea repäisylujuus.

Esittelyssä tasainen ja repeytymätön ripstop-rakenne

Tavallinen ripstop-rakenne
Kun pinta altistuu hankaukselle, se rikkoo ensimmäisenä ripstop-kuvion kohoumat, mikä tekee koko materiaalista alttiimpaa hankauksen vaikutuksille kyseisessä kohdassa.

Bergshellin tasainen ripstop-rakenne
Bergshellin tasaisessa ripstop-rakenteessa kuvio on lankojen kanssa samanpaksuinen, jolloin hankaus jakautuu koko pinnalle.

Tasainen kudos
Toisin kuin suurin osa markkinoilla olevista materiaaleista, Bergshell on täysin tasaista kudosta, mikä tekee materiaalista yhtä vahvan kaikissa suunnissa.