Kyllästetty ilman PFC:tä
Valmistettu kierrätetystä polyesteristä
Kevyt ja kiristämätön

Jokainen ulkoiluvarustemerkki tarvitsee funktionaalisen kuorivaatteen. Mutta Eco-Shell-materiaalia luotaessa ei haluttu luoda vain lujatekoista, hengittävää ja tuulelta sekä sateelta suojaavaa materiaalia – Fjällräven halusi luoda materiaalin, joka olisi kaikkea tätä vahingoittamatta luontoa tarpeettomasti. 

Ensin Fjällräven alkoi käyttää kaikessa kierrätettyä polyesteriä. Tämä merkitsee vähäisempää luonnonraaka-aineiden käyttöä tänään sekä toivon mukaan helpompaa kierrätystä tulevaisuudessa. Fjällräven päätti aloittaa ympäristöhyvityksen myös kaikkien Eco-Shell-vaatteiden kohdalla. Ja viimeiseksi – ehkä kaikkein tärkein seikka – päätettiin käyttää perfluorihiilitöntä kyllästystä. 

Perfluorihiiliä tai PFC:itä (perfluorocarbon) käytetään paljon ulkoiluvarustealalla johtuen niiden kyvystä tehdä vaatteista vettähylkiviä. Ne eivät kuitenkaan hajoa luonnossa – vaan ne jäävät luontoon ja levittäytyvät. Ne saattavat varastoitua eläviin organismeihin useiksi vuosiksi ja pikkuhiljaa edetä ravintoketjussa. Lisää tietoa Fjällrävenin siirtymisestä perfluorihiilittömään kyllästykseen löytyy täältä.

ECO-SHELL-MATERIAALIT Luotu toimimaan luonnon ehdoilla 

Miten Eco-Shell toimii?

Eco-Shell-materiaali tarjoaa sekä hengittävyyttä että suojaa sateelta, rännältä ja lumelta. Materiaalissa yhdistyvät perfluorihiilitön, kestävä vettähylkivä pintakäsittely, jonka alla on hengittävä hydrofiilinen kalvo. Tämä yhditelmä takaa sen että hiki poistuu, mutta vesi ei pääse ulkopuolelta vaatteen sisään.
Hikoillessa Eco-Shell-vaatteen sisäpuolen kondensiokosteus lisääntyy. Kun kosteussuhde on suurempi kalvon sisä- kuin ulkopuolella, kalvo imee kosteuden itseensä ja siirtää sen ulompaan kerrokseen, josta se haihtuu.
Ulomman kerroksen kestävä vettähylkivä pintakäsittely estää vettä pääsemästä kalvoon ja siitä iholle tai muihin vaatteisiin. Kestävän vettähylkivän pintakäsittelyn kyky hylkiä vettä edistää myös Eco-Shell-materiaalin hengittävyyttä: mikäli takin ulkopinnalla on liikaa vettä, ts. sade kastelee pinnan läpimäräksi, hiki ei kulje sisäpuolelta kalvon ulkopuolelle.

A: Ulompi materiaali hylkii sadetta, vettä, räntää ja lunta pintamateriaalilta.


B: 
Hydrofiilinen kalvo antaa takille sen hengittävyyden. Heti kun kosteutta on enemmän kalvon sisä- kuin ulkopuolella, hiki pääsee läpi ja vapautuu ilmaan.

C: With our 3-layer Eco-Shell garments, a thin lining on the inside protects the membrane from wear and tear and helps initiate the transport of moisture. 

D: Tuulenpitävä ulkomateriaali pysäyttää yhdessä kalvon kanssa kylmien tuulten pääsemisen materiaalin läpi käyttäjäänsä.

E: Fjällrävenin 2,5-kerroksisten Eco-Shell-vaatteiden sisäpuolen painokuvio suojelee kalvoa kulumiselta sekä auttaa kosteuden siirron käynnistämisessä. 

Waterproof, breathable and sustainable. Explore our Eco-Shell products from Fjällräven Online Store.

Care & Repair

Eco-Shell

Eco-Shell-materiaalin valmistukseen käytetyn kierrätetyn polyesterin kyllästykseen käytettävää perfluorihiilitöntä, kestävää vettähylkivää pintakyllästettä täytyy lisätä säännöllisemmin kuin perfluorihiilellisiin pintoihin. Fjällräven katsoo sen kuitenkin olevan vaivan arvoista – ympäristön tähden. Mutta ei hätää! Uudelleen kyllästäminen on helppoa. 

Lue lisää
Tuotevalikoima Valmistettu Eco-Shell-materiaaleista