Luomupuuvilla

Ei myrkyllisiä kemikaaleja ja vain luonnollisia tuhohyönteisten torjunta-aineita

Pehmeän tuntuinen ja mukava
Kosteutta sitovia ominaisuuksia
Luonnonmateriaali

Puuvilla on uskomattoman monipuolinen, vaatteiden valmistuksessa jo tuhansia vuosia käytetty luonnonmateriaali. Pehmeänä ja miellyttävänä materiaalina se sopii loistavasti esim. t-paitoihin ja rentoon vapaa-aikaan.

Fjällräven on aina käyttänyt kaikkein huippulaatuisinta pitkäkuituista puuvillaa. Puuvilla on kuitenkin luonnonvaroihin suuresti vaikuttava materiaali. Normaaliolosuhteissa se vaatii paljon vettä, tuholaisten torjunta-aineita ja lannoitteita. Tällä on kielteisiä vaikutuksia paikalliseen biodiversiteettiin sekä ympäröivään ekosysteemiin – heijastusvaikutus ulottuu jopa lähiyhteisöihin.

Fjällräven on siksi päättänyt luopua pikkuhiljaa tavallisesta puuvillasta ja vaihtaa luomupuuvillaan. Korkealaatuinen luomukuitu kasvatetaan vähemmällä vesimäärällä (tavalliseen puuvillaan verrattuna) ja ilman myrkyllisiä tuholaisten torjunta-aineita sekä synteettisiä lannoitteita.

Organic cotton is easy to take care of. But there are things you can do to extend the lifetime of your clothing. Find out more in our care guide.

Care & Repair

Luomupuuvilla

Kierrätetty puuvilla on helppohoitoinen. Mutta vaatteiden käyttöikää voidaan pidentää eri tavoin. Lisää tietoa löytyy Fjällrävenin huolto-oppaasta.

Lue lisää
Tuotevalikoima Valmistettu Luomupuuvilla-materiaaleista