Never feel cold again. Buy our down products from Fjällräven Online Store

Untuva

Sinun ei tarvitse palella enää koskaan

Poikkeuksellinen lämmön ja painon suhde
Eettisesti tuotettu
Täysin jäljitettävissä

Luonto on yleensä luonut kaikkein toiminallisimmat materiaalit. Eikä untuva ei ole poikkeus. Se pitää linnut lämpiminä kaikenlaisissa kylmissä olosuhteissa, aina äärimmäisestä pakkasesta lauhaan säähän lisäämättä massaa tai painoa.

Fjällrävenin untuvamatka alkoi vuonna 1974 yhtiön perustajan Åke Nordinin luvattua tehdä takin, joka antaisi tervetullutta lämpöä kaikkien kylmimpienkin Ruotsin talvien aikana. Kyseinen takki oli Expedition Down Jacket, ja se sisälsi 600 CUINia laadukasta untuvaa.

Fjällräven on alusta lähtien käyttänyt kaikkein korkealaatuisinta untuvaa. Vuonna 2014 lanseerattiin Fjällrävenin untuvalupaus. Kyseessä on yhtiön lupaus siitä, että käytetty untuva on täysin jäljitettävissä ja ympäristöystävällistä, eikä lintuja koskaan kynitä elävinä.

Fjällrävenin untuvalupausta pidetään nykyään yhtenä ulkoilutuotealan parhaista. Löydät lisää tietoa täältä.

Fjällraven Code of Conduct for down.

Miten untuva toimii?

Jos untuvaa katsoo mikroskoopilla, se muistuttaa puuta. Linnun nahkaan kiinnittyvä osa eli varsi on sen runko. Varresta työntyy esiin paljon pieniä kuituja ja ne jakautuvat vieläkin pienempiin säikeisiin. Löysä rakenne vangitsee ilman säikeiden väliin ja tämä ilma eristää ja estää lämmönhukan.

Tavallisten höyhenten sekoittaminen untuvaan sekä täyttötilavuus (CUIN) vaikuttavat kykyyn vangita ilmaa ja siten takin kykyyn lämmittää. Mitä enemmän untuvaa höyhenten seassa on ja mitä suurempi CUIN-numero on, sitä lämpimämpi takki on.

 Haluatko oppia eron 600 ja 800 CUINin välillä? Tai kotelorakenteen ja toisistaan erillään olevista kerroksista muodostetun rakenteen välillä? Siinä tapauksessa kannattaa lukea tämä kirjoitus Foxtrail-blogista

To get the most from your down products, you need to give them plenty of care. Find out more in our care guide.

Care & Repair

Untuva

Untuvatuotteista saa enemmän irti, kun niistä pidetään oikein huolta. Lisää tietoa löytyy Fjällrävenin huolto-oppaasta.

Lue lisää
Tuotevalikoima Täytetty untuvalla