Lämmin kosteanakin
 Siirtää kosteutta pois iholta
Hylkii hajuja ja likaa

Fjällräven rakastaa villaa. Sen on osoitettu olevan yksi luonnon toiminnallisimmista materiaaleista. Kaikki todennäköisesti tuntevat villan kyvyn pitää käyttäjänsä lämpimänä vangitsemalla ilman kuitujensa väliin. Mutta tiesitkö, että villa ei tarkkaan ottaen ole eriste? Se on lämmönsäätelijä. Tämä johtuu siitä, että villa voi pitää käyttäjänsä niin viileänä kuin lämpimänäkin, antaen miellyttävän olon.

Villa siirtää kosteutta pois kehosta. Näin tehdessään se vie hajut mukanaan. Joten vaikka viettäisit koko päivän vaeltamassa hikoillen siinä samalla, eivät villavaatteesi haise juuri lainkaan.

Ja viimeiseksi; kuiturakenteensa ansiosta villa pitää käyttäjänsä lämpimänä kosteanakin. Kuitujen koosta riippuen villavaatteet voivat olla erittäin ohuita – puhumattakaan kestävyydestä ja mukavuudesta.

Wool is nature’s very own functional material. Explore more at Fjällräven.com

Miten villa toimii?

Villan kyky säädellä kehon lämpötilaa tiivistyy sen kykyyn pitää ja vapauttaa vettä. Villa voi imeä itseensä vettä noin kolmanneksen omasta painostaan, ennen kuin se alkaa tuntua kostealta. Kun lämpö vapautuu, villakuidut voivat siirtää kosteutta pois pitäen käyttäjänsä viileänä (ja hajuttomana). Villakuidut myös vangitsevat lämpöä kehon oman lämpötilan laskiessa. Näin villa pitää käyttäjän lämpimänä.

Nature’s very own functional material. Buy our wool products from Fjällräven Online Store
Eri eläimet tuottavat erityyppistä villaa. Merinovilla on erittäin hieno ja pehmeä, aluskerroksille ihanteellinen villa. Tavallisen lampaan villat ovat eri paksuisia riippuen käytetystä rodusta, mutta yleisesti ottaen se on paksumpaa ja todella kestävää. Karitsan villa on näiden välimaastossa välissä. Kaiken villan eristyskyky saattaa vaihdella käytetystä neulontatekniikasta riippuen. Alta löytyy lisää tietoja Fjällrävenin käyttämistä eri villoista.
Wool Materials - Natural temperature control. Read more about materials at Fjällräven Online Store.
VILLAMATERIAALIT Luonnollinen lämmönsäätely
Richly coloured, recycled Italian wool. Explore our wool products from Fjällräven Online Store

RE-WOOL-UUSIOVILLA

Upean värikylläistä, kierrätettyä italialaista villaa

Lue lisää
A mulesing-free journey towards traceability. Read more at Fjällräven Online Store

Ruotsalainen villa

Lähellä tuotettu, korkealaatuinen ville

Lue lisää
Wool is naturally hardwearing and odour resistant, but it does require some extra care to ensure it lasts a lifetime.

Care & Repair

Villa

Villa on kestävää ja se hylkii hajuja luonnostaan. Se vaatii kuitenkin hieman ylimääräistä huolenpitoa, jotta se kestää koko eliniän. Ohjeita villavaatteiden huoltamiseen löytyy huolto-oppaasta.

Lue lisää
Tuotevalikoima Valmistettu villamateriaaleista