Fine quality wool sourced close to home. Explore our wool products from Fjällräven Online Store.

Ruotsalainen villa

Kodin läheltä saatua korkealaatuista villaa

100 % luonnollinen
Ei värjäystä eikä käsittelyä
Kiiltävä ja uskomattoman lämmin

Kahden ja puolen vuoden työskentelyn jälkeen Fjällrävenin ruotsalaisvillahankkeen ensimmäiset neulepuserot tulivat myyntiin marraskuussa 2017. Fjällräven intoutui kokeilemaan, olisiko mahdollista tehdä neulepuseroita Ruotsissa ruotsalaisesta villasta, ja projekti auttoi ymmärtämään muutakin kuin vain villan jäljitettävyyteen liittyvät haasteet. Tämä hanke on opettanut villan laadusta, kokonaisvaltaisen maatalouden eduista sekä käsityöläisyydestä enemmän kuin olisimme osanneet kuvitellakaan. Nyt on aika siirtää kaikki opitut asiat Fjällrävenin maailmanlaajuiseen villan toimitusketjuun.

Fjällrävenin ruotsalainen villa saadaan ruotsalaisesta, viileään ja haastavaan Keski-Ruotsin ilmastoon sopeutuneesta Jämtlandsfår-rodusta. Tämä villa on uskomattoman hienoa ja kiiltävää, ja kaiken villan tavoin se hylkii likaa ja hajuja sekä säätelee kehon lämpöä.

Lampaita kasvatetaan Ruotsin vuoristossa, hieman Åren ulkopuolella sijaitsevalla, Brattlandsgården-farmilla. Käsittelemätön villa kehrätään ja tuotteet neulotaan kokonaan Ruotsissa.

Ruotsalaisen villan hanke on jotain, mistä Fjällräven on melkoisen ylpeä. Mutta matka ei ole ollut täysin esteetön, ja siitä voi lukea kaiken Fjällrävenin Foxtrail-blogista.

Nature’s very own functional material. Buy our wool products from Fjällräven Online Store

Care & Repair

Villa on kestävää ja se hylkii hajuja luonnostaan. Se vaatii kuitenkin hieman ylimääräistä huolenpitoa, jotta se kestää pitkään – varsinkin kun on kyse näin korkealaatuisesta villasta. Ohjeita villavaatteiden huoltamiseen löytyy huolto-oppaasta.

Lue lisää