Tuotehaku:

article

G-1000:n vahaaminen muiden materiaalien kanssa

Kokonaan G-1000-materiaalista tehdyissä vaatteissa on useita tapoja sulattaa Greenland Wax -vaha – voit käyttää hiustenkuivaajaa, kuumailmapuhallinta, silitysrautaa, nuotion liekkiä, kuivauskaappia tai kuivausrumpua. Aloita alhaisella lämpötilalla ja nosta lämpöä, kunnes huomaat, että vaha on alkanut sulaa kankaaseen (noin 55–60 °C). 

Hybridivaatteet, untuvatäytteellä tai synteettisellä täytteellä varustetut vaatteet ja vedenpitävät Hydratic-kalvolla varustetut G-1000-vaatteet tulee vahata huolellisemmin.  Erona on vahan sulaminen, joten aivan samalla tavalla kuin vahatessasi kokonaan G-1000-materiaalista valmistettua vaatetta, levitä ensin vahaa pitkillä vedoilla, jotta saat ohuen kerroksen.

Hybridivaatteen vahaaminen

Hybridivaatteissa on käytetty materiaaliyhdistelmiä. Esimeriksi G-1000:ta ja stretch-kangasta (usein Nylon 6.6) kuten Keb Trousers -housuissa, tai G-1000 Litea ja MT:tä, kuten monissa Abisko-sarjan tuotteissa. Periaatteessa hybridivaatteen vahaaminen on yhtä helppoa kuin kokonaan G-1000-materiaalista valmistetun vaatteen vahaaminen, mutta vahan sulattamisessa tarvitaan hieman enemmän huolellisuutta.

Levitä Greenland Wax -vahaa pitkillä vedoilla vaatteen G-1000 -kohtiin ja sulata vaha kankaan kuituihin. Tämä sujuu kätevimmin hiustenkuivaajalla, mutta jos käytät silitysrautaa, varmista, että se on pienimmällä lämmöllä. Nosta lämpöä vähitellen, kunnes näet vahan alkavan sulaa. Älä vahaa stretch- tai MT-kankaita.

Untuvatäytteisten vaatteiden vahaaminen

Helpoin tapa sulattaa vaha G-1000-vaatteeseen on rumpukuivata se pienellä lämmöllä. Voit käyttää myös hiustenkuivainta. Muista, että untuva on usein suojaavan synteettisen vuorin sisällä, jotta se ei pääsisi kankaan läpi. Vuori saattaa olla herkempi lämmölle kuin G-1000-materiaali. Tämä on yksi syy, miksi untuvatäytteistä G-1000-vaatetta ei kannata silittää.

Synteettisellä täytteellä varustettujen vaatteiden vahaaminen

Paras tapa vahata synteettisellä täytteellä varustettuja G-1000-vaatteita on käyttää hiustenkuivaajaa, mutta voit myös käyttää kuumailmapuhallinta (muista asettaa se pienelle lämmölle tai muutoin sinun tulee olla hyvin varovainen, että vaate ei vaurioidu). Voit myös lämmittää vaatetta kuivauskaapissa pienimmällä lämmöllä.

Hydratic-kalvolla varustettujen vaatteiden vahaaminen

Paras tapa vahata vedenkestäviä Hydratic-kalvolla varustettuja G-1000-vaatteita on käyttää hiustenkuivaajaa, mutta voit myös käyttää kuumailmapuhallinta (muista asettaa se pienelle lämmölle tai muutoin sinun tulee olla hyvin varovainen, että vaate ei vaurioidu). Voit myös lämmittää vaatetta kuivauskaapissa pienimmällä lämmöllä.