Tuotehaku:

article

Hyödyllisiä vinkkejä: Mukauta G-1000 vastaamaan erikoistarpeita

Voit mukauttaa G-1000-ulkovaatteesi tilanteen ja tarpeidesi mukaan levittämällä eri määriä vahaa vaatteen eri kohtiin. Muista, että on aina parempi levittää useita ohuita vahakerroksia ja sulattaa ne kerralla kuin levittää yksi paksu kerros.

Suurempi vahamäärä suojaa tuulelta ja sateelta

Yleensä kannattaa vahvistaa kyllästystä kohdissa, jotka ovat enemmän alttiina tuulelle, sateelle ja kulutukselle. Tässä on joitakin klassisia esimerkkejä:

A. Vahaa housujen polvet ja takamus kaksinkertaisella vahakerroksella, niin saat hyvän suojan sinne, missä sitä tarvitaan eniten: polvistuessasi tai istuessasi alas tauolle.

B. Housut voidaan vahata polvista alaspäin, kun liikutaan pitkässä ruohikossa aikaisin aamulla, esimerkiksi metsästysaikaan.

C. Vuoristovaelluksilla käytettävä takki voidaan vahata edestä, hartioilta ja hupusta, mutta siitä voidaan jättää selkä vahaamatta, jotta rinkan alle mahdollisesti kerääntyvät ylimääräinen lämpö ja kosteus pääsevät pois.

D. Talvitakin pidempään selkäosaan voidaan laittaa kaksi kerrosta vahaa, jotta takamus pysyy kuivana istuttaessa märillä pinnoilla.

Pienempi vahamäärä mahdollistaa parhaan mahdollisen tuuletuksen

Käytätkö G-1000-vaatteita lämpimällä säällä? Silloin haluat luultavasti viileämmän vaatteen parhaalla mahdollisella tuuletuksella.

Pese vaate koneessa 40 °C:ssa. Kahden–kolmen pesun jälkeen vaha on kulunut kokonaan pois kankaasta. Vahaamaton G-1000-kangas siirtää tehokkaasti kosteutta ja pitää sinut kuivana. Tämä on miellyttävämpää esimerkiksi kesällä tai lämpimissä ilmastoissa matkustettaessa.