Tuotehaku:

article

Koettu lämpötila

Useat eri tekijät vaikuttavat makuupussia käytettäessä siihen, miten kukin kokee lämpötilan. Makuupussit eivät tuota lämpöä lainkaan, vaan makuupussin käyttäjä vastaa itse siitä, että olo tuntuu mukavalta ja lämpimältä. Seuraavassa on esitelty joitakin fysiologisia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka lämpimältä makuupussissa tuntuu.

• Ikä – Mitä enemmän ikää, sitä kylmemmäksi makuupussi muuttuu. Nuoremmat ihmiset eivät koe samaa lämpötilaa yhtä kylmänä kuin vanhemmat ihmiset.

• Sukupuoli – Miehet ja naiset kokevat kylmyyden erilailla. Naiset palelevat yleensä herkemmin kuin miehet.

• Fysiikka – Solakka 150 cm pitkä nainen sopii makuupussiin aivan eri tavalla kuin raskasrakenteisempi 175 cm pitkä nainen. Niinpä myös makuupussi voi tuntua viileämmältä tai lämpimämmältä.

• Paino – Ohut rasvakerros toimii kylmän eristeenä. Lisäksi mitä suurempi keho on, sitä pienempi on pinta-alan suhde massaan, jolloin kehon lämpöhäviö vähenee.

 Ruoka ja vesi – Nestetasapainon ja ravinnonsaannin ylläpitäminen vaelluksen aikana nousee arvoon arvaamattomaan, kun on aika mennä nukkumaan. Nestehukka ja nälkä voivat aiheuttaa sen, ettei elimistö pysty ylläpitämään oikeaa lämpötilaa.

• Yleinen terveydentila – Tietyt sairaudet voivat altistaa kylmyydelle, esimerkiksi verenkierron ongelmat voivat vaikuttaa kylmyyden aistimiseen.

Tilaa ajoissa saadaksesi pakettisi ennen joulua. Tilausaikaa jäljellä: 2015-12-16T15:00 Pidennetty palautusaika välillä 20.11 – 31.12 ostetuille tuotteille. Sopimattomat tuotteet voi palauttaa poikkeuksellisesti 15.1.2016 asti