Tuotehaku:

article

Makuupussin valitseminen

Olemme koonneet näille sivuille tietoja makuupussin ominaisuuksista, joiden avulla on helpompi valita tarpeita vastaava makuupussi.


Johan Skullman meidän ulkona asiantuntija ja tuotteiden asiantuntija antaa hänen paras vinkkejä valitsemalla makuupussi.

Lämpötila

Yleispätevä sääntö on varautua kylmyyteen. Valitse siis sellainen makuupussi, jonka lämpötilaluokitus on parempi kuin alin odotettavissa oleva lämpötila. Makuupussin vetoketjut voi aina avata, jos tulee liian lämmin. Kesällä leireillessä makuupussin lämpötilaluokituksen on hyvä olla noin +5 °C, keväällä ja syksyllä noin -10 °C ja talvella noin -20 °C.

Kokonaispaino

Kuinka paljon painoa haluat kantaa mukanasi? Saatat löytää Fjällrävenin makuupussia edullisemman makuupussin vaellustasi varten, mutta edullisempi makuupussi lisää tarpeetonta painoa kantamukseesi. Untuvamakuupussit ovat yleensä kevyempiä kuin tekokuitutäytteiset makuupussit.

Koko kokoon puristettuna

Jos löydät kevyen makuupussin, jatka kuitenkin etsimistä, jos se vie paljon tilaa. Retkeillessä tilaa on niukalti ja jokainen millimetri on tärkeä. Untuvamakuupussi puristuu yleensä noin puoleen vastaavan tekokuitutäytteisen makuupussin koosta.

Kokonaiskoko

Fjällrävenin makuupusseja on saatavana normaalilla ja pitkällä mitoituksella. Selvitä, kumpi sopii itsellesi parhaiten.

Eristetyyppi

Untuva- vai tekokuitutäyte, kuten Supreme Microloft? Sinun täytyy itse punnita eri täytetyyppien etuja. Untuvamakuupussi on kevyempi ja pakkautuu pienempään tilaan. Tekokuitutäytteinen makuupussi sietää paremmin kosteutta ja on helpompi pitää puhtaana.