Tuotehaku:

article

Nuku hyvin makuupussissa

Makuupussi lämmittää sulkemalla ja pitämällä ilmaa kehosi ympärillä. Toimit itse omana lämmönlähteenäsi. Kehosi lämmittää ilman, jonka makuupussi eristää. Makuupussin sisäpuolen kangas sulkee ilman sisään ja ulkopuolen kangas pitää ulkoilman ulkona. Lämmin ilmakerros toimii esteenä kehon ja makuupussin ulkopuolella olevan kylmän ilman välillä. Näiden kahden kangaskerroksen välinen alue on yleensä täytetty joko untuvatäytteellä tai tekokuitutäytteellä, joka toimii lisäeristeenä ja tekee makuupussista mukavamman. Näin ollen kysymys "kuinka lämmin tämä makuupussi on" on oikeastaan virheellinen kysymys. Kaikki makuupussit ovat aivan yhtä kylmiä. Tärkeää on niiden lämmöneristyskyky.

Kuusi vinkkiä hyvin nukkumisesta makuupussissa

1. Hyvä makuualusta on erittäin tärkeä. Kehosi puristaa makuupussin alapuolta ja litistää eristeen, jolloin se toimii huomattavasti tehottomammin. Siksi hyvä makuualusta on erittäin tärkeä. Jos leireilet talvella, käytä kahta alustaa.

2. Syöminen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa lämmittämään makuupussin paremmin. Aktiivisesti toimiva aineenvaihdunta nostaa lämpötilaa makuupussin sisällä.

3. Kuiva aluskerrasto, pipo ja sukat ovat tärkeitä kylminä öinä.

4. Etsi makuupussi, jossa on kaksi vetoketjua. Kahden vetoketjun avulla on myös helpompi löytää luonnollisempi nukkumisasento eikä käsivarsia tarvitse pitää vartalon sivuilla.

5. Pidä makuupussissa lämmintä vesipulloa. Se pitää sinut lämpimänä ja silloin on helpompi löytää vesipullo, jos jano pääsee yllättämään keskellä yötä.

6. Pane untuvaliivi tai muita vaatteita pakkauspussiin ja käytä sitä tyynynä.