Käyttöehdot

1. Yleistä
1.1. Seuraavat käyttöehdot koskevat kaikkia asiakkaan (jäljempänä “sinä“) Fenix Outdoor E-com AB:ltä (jäljempänä “Fenix“ tai “me“) Fenix/Fjällräven-verkkosivuston (kutsutaan myös sivustoksi) kautta tekemiä tilauksia.

1.2. Fenix Outdoor E-com AB on Fenix Outdoor AB:n yhtiö verkkokaupankäyntiin. Fenix Outdoor AB on Fjällräven Int. AB:n emoyhtiö.

1.3. Pidätämme oikeuden näiden käyttöehtojen muuttamiseen aika ajoin ilman ennakkoilmoitusta. Tilaukseen sovelletaan niitä käyttöehtoja, jotka löytyvät sivustolta tilaushetkellä.

1.4. Sopimuksen kieli on suomi.

2. Hinnat ja toimituskulut
2.1. Sivustolla näkyvät hinnat ja tarjoukset ovat voimassa sillä hetkellä, ellei sivustolla ole mainittu muita erityisehtoja.Hinnat myymälöissä, tuotekuvastoissa ja internetissä saattavat poiketa toisistaan.

2.2. Vaikka teemme kaikkemme varmistaaksemme tietojen oikeellisuuden, emme vastaa mahdollisista hinnoittelu-, painatus- tai kirjoitusvirheistä.

2.3. Sivustolla ilmoitetut hinnat sisältävät lakisääteisen arvonlisäveron, mutta eivät toimituskuluja. Lisätietoja toimituskuluista on annettu kohdassa Toimitustiedot.

2.4. Kaikki Fjällräven Online Shopissa tehdyt tilaukset on vapautettu ALV-palautuksista.

3. Tilaaminen
3.1. Vain kahdeksantoista vuotta täyttäneet henkilöt voivat tehdä tilauksia. Tilausta ei myöskään voi tehdä omaa tai kolmannen osapuolen kaupallista tai itsenäisen ammatinharjoittajan toimintaa varten. Tavaroita toimitetaan vain pieninä määrinä.

3.2. Jokainen lähetetty tilaus muodostaa tarjouksen ostaa kauppatavaraa meiltä. Tilaukset vaativat hyväksyntämme.

3.3. Kun olet tehnyt tilauksen ja ilmoittanut meille sähköpostiosoitteesi, saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi. Tämän vahvistuksen vastaanottaminen ei merkitse tilauksesi hyväksymistä, vaan ilmoittaa ainoastaan, että tilauksesi on vastaanotettu. Ostosopimus tapahtuu vasta sitten, kun lähetämme tilatun tuotteen sinulle. 

3.4. Jos emme jostain syystä pysty täyttämään tilaustasi, ilmoitamme asiasta sinulle mahdollisimman pian. Jos tilauksen maksu on käsitelty ja olemme jo hyväksyneet sen, maksu hyvitetään valitsemaasi maksutapaa käyttäen.

4. Toimitus
4.1. Pyrimme pitämään toimitusajan mahdollisimman lyhyenä.

4.2. Viikonloppuisin ja arkipyhinä tehdyt tilaukset käsitellään seuraavana arkipäivänä. Pyrimme toimittamaan tilauksesi arvioidussa aikataulussa, mutta viivästyksiä voi esiintyä. Sinulla on oikeus perua tilauksesi, jos toimitus viivästyy.

4.3.  Pian tilauksen vahvistamisen jälkeen saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen, joka sisältää tilauksesi tiedot. Voit tarkistaa tilauksesi tilan milloin tahansa kirjautumalla tilillesi ja tarkistamalla sen sivulta Tilauksen tila.

4.4. Lue Tilaustiedot, jossa on annettu lisätietoja ja kerrottu mahdollisista toimitustavoista.

5. Peruutusoikeudet
Jos muutat mielesi tai et ole täysin tyytyväinen tuotteeseen (tuotteisiin), voit peruuttaa ja palauttaa tilauksesi tilauspäivästä lähtien aina 14 päivää  tilauksen vastaanottamisen jälkeen saakka ilman erityistä syytä ilmoittamalla kirjallisesti ja palauttamalla tuotteen tai vain palauttamalla tuotteen. Hyvitämme tällaiset tuotteet 14 päivän kuluessa niiden vastaanottamisesta edellyttäen, että kaikki tuotteet ovat kohtuullisessa kunnossa. Täältä löydät lain vaatimat ohjeet peruutusoikeuden käyttämisen edellytyksistä ja seurauksista.

6. Maksutavat
Voit päättää, miten haluat maksaa tilauksen. Valittavana on erilaisia maksutapoja. Lue lisää kohdasta Maksutiedot.


7. Omistuksenpidätys
Sinulle toimitetut tavarat ovat Fenixin omaisuutta, kunnes maksu on suoritettu kokonaisuudessaan. Niin kauan kuin omaisuutta ei ole vielä virallisesti luovutettu sinulle, olet velvollinen käsittelemään sitä erittäin varovasti.  Jos toimitetut tavarat takavarikoidaan tai niihin kohdistuu kolmannen osapuolen aiheuttama häiriö, olet velvollinen ilmoittamaan meille asiasta välittömästi ja kirjallisesti.


8. Tuotteen esittely ja tiedot
Vaikka pyrimme olemaan erittäin tarkkoja kaikkien tuotekuvaustemme, käyttämiemme tuotekuvien sekä tuotteiden värien suhteen, joskus sivuiltamme on mahdollista löytää pieniä virheitä. Emme voi taata, että vaatteiden värit vastaavat aivan täydellisesti sivuillamme näkyviä värejä. Tämä johtuu siitä syystä, että näkemäsi värit saattavat vaihdella käyttämäsi tietokoneen, sen asetusten sekä käyttämäsi verkkoselaimen mukaan.

Jos ostamastasi tuotteesta puuttuu joitain listattuja ominaisuuksia, tai jos sivuillamme oleva kuva ei kuvaa riittävällä tarkkuudella kyseistä tuotetta, olet luonnollisesti oikeutettu palauttamaan tuotteen palautusoikeudessamme listattujen ehtojen mukaisesti, ilman ylimääräisiä kuluja. Ole hyvä ja ota huomioon, että emme voi, sovellettavan oikeudellisen takuun lisäksi, antaa mitään alennuksia tai tarjota hyvän tahdon eleitä. 

9. Takuu
9.1. Tarjoamme tuotteillemme 2 vuoden takuun, joka alkaa tuotteen vastaanottamisesta. Tänä aikana korjaamme kaikki laillisen takuuvelvoitteen piiriin kuuluvat viat. Voit vaatia joko vian korjaamista tai virheettömän tuotteen toimittamista. Valintaoikeutta voidaan kuitenkin rajoittaa oikeudellisilla edellytyksillä.

Jos korvaavaa tuotetta ei ole mahdollista toimittaa, voit halutessasi vetäytyä myyntisopimuksesta tai hyväksyä alennuksen. Takuu ei koske vahinkoja, jotka johtuvat virheellisestä käytöstä tai normaalista kulumisesta.

9.2. Jos valitus hyväksytään, hyvitämme palautuspostikulut.

9.3. Ota takuuoikeuksiin vetoamiseksi ja ennalta maksetun lähetystarran saamiseksi yhteys asiakaspalveluumme sähköpostilla (customerservice@fjallraven.se) tai puhelimitse (0046 (0) 8 54518688).

9.4. Huomaa, että hyväksymme ainoastaan verkkokaupastamme ostetut tuotteet, www.fjallraven.fi. 

10. Kuljetusvauriot
Jos kuljetuksen aikana on tapahtunut vaurio, on näkyvät vauriot raportoitava suoraan paketin toimittaneelle kuljetusliikkeelle - joko Itellalle/Postille Suomessa, Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa tai UPS:lle muissa maissa. 


11. Vastuut
11.1. Mikään näissä käyttöehdoissa mainittu ei sulje pois tai rajoita vastuutamme huolimattomuudestamme johtuvasta harhaanjohtamisesta tai kuolemasta tai henkilövahingosta.

11.2. Emme:
- vastaa mistään tietokoneellesi aiheutuneesta vahingosta tai tietojen häviämisestä, joka johtuu sivuston käytöstä;
- takaa sivustolla käytettävissä olevaa sisältöä ja palveluja. Sivuston kaikki sisältö ja palvelut tarjotaan 'sellaisenaan' ja 'sellaisena kuin se on saatavilla' tai
- takaa, että sivusto on saatavilla keskeytyksettä ja täysin toimintakelpoisena tai että sivuston tiedot ovat virheettömiä ja vapaita puutteista (käytämme kuitenkin kaikkia kohtuullisia keinoja mahdollisten virheiden tai puutteiden korjaamiseksi mahdollisimman pian, kun ne on saatettu tietoomme).

11.3. Vahingonkorvausvastuumme tähän sopimukseen liittyvistä mahdollisista häviöistä tai vahingoista rajoittuu tilauksesi kokonaishintaan.

11.4. Mikään näissä käyttöehdoissa mainittu ei vaikuta lakisääteisiin oikeuksiisi.

12. Ylivoimainen este
Emme ole vastuussa viivästymisestä tai näiden käyttöehtojen mukaisten velvoitteiden laiminlyönnistä, jos viivästyminen tai laiminlyönti johtuu meistä riippumattomasta tapahtumasta. Tällaisiin tapahtumiin kuuluvat rajoituksetta infrastruktuurin häiriö, valtion väliintulo, sodat, mellakat, kaappaus, tulipalo, tulva, onnettomuus, myrsky, lakko, työsulku, terrori-iskut tai työtaistelu, jotka vaikuttavat meihin tai toimittajiimme.

13. Tietosuojaperiaatteet
Tietosuojaperiaatteemme määrittää, miten Fenix käsittelee ja suojaa henkilötietosi. Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

14. Luovutus
Fenix pidättää oikeuden määrittää ja luvata korvausvaatimuksia, jotka johtuvat ja ovat syntyneet kolmansille osapuolille toimitettujen tavaroiden yhteydessä.

15. Tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet
Tämän sivuston suunnittelu sekä kaikki teksti, grafiikka, tiedot, sisältö ja muu sivustolla näytettävä tai ladattava materiaali on suojattu tekijänoikeus-, tavaramerkki- ja muilla laeilla ja niitä saa käyttää ainoastaan näissä käyttöehdoissa sallitulla tavalla tai nimenomaisella kirjallisella luvallamme.

16. Loppusäännökset
16.1. Näitä käyttöehtoja sovelletaan ja tulkitaan Ruotsin lakien mukaisesti ja mahdollisissa riitatilanteissa sovelletaan ruotsalaisten tuomioistuinten ei-yksinomaista toimivaltaa.

16.2. Jos jokin tuomioistuin tai lakia säätävä elin toteaa jonkin näistä käyttöehdoista pätemättömäksi, muita ehtoja sovelletaan edelleen.