Tuotehaku:

Haitalliset fluorihiilet

Miksi Fjällräven käyttää fluorihiilitöntä pintakyllästettä?

Fluorihiiliä käytetään usein tekstiilien kyllästykseen, jotta nämä hylkisivät vettä ja likaa. Kylläste muuttaa vaatteen pintajännitystä siten, että vedestä tulee pisaroita, jotka valuvat pois. Haittapuolena on, että näillä kemikaaleilla on osoitettu olevan muita, vähemmän toivottuja ominaisuuksia.
Fluorihiilet ovat kemiallisesti vakaita, mikä tarkoittaa, että ne eivät hajoa luonnossa, vaan leviävät ja kulkeutuvat eläviin organismeihin. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että fluorihiilet voivat vaikuttaa nisäkkäiden lisääntymisjärjestelmiin ja hormonituotantoon. Niiden epäillään aiheuttavan syöpää, ja ne voivat kulkeutua pitkiä matkoja. Niitä on löydetty jopa napa-alueilta.

Tämän vuoksi Fjällräven käyttää vain fluorihiilitöntä pintakyllästettä niin Keb Eco-Shell-sarjassa kuin kaikissa muissakin tuotteissaan.

Vihje: Uusi pintakylläste fluorihiilittömästi

Kun vaatteesi kaipaa seuraavan kerran pintakyllästettä, kysy myymälästäsi fluorihiilitöntä vaihtoehtoa. On olemassa sekä vaatteisiin pestäviä että suihkutettavia tuotteita.

Tilaa ajoissa saadaksesi pakettisi ennen joulua. Tilausaikaa jäljellä: 2015-12-16T15:00 Pidennetty palautusaika välillä 20.11 – 31.12 ostetuille tuotteille. Sopimattomat tuotteet voi palauttaa poikkeuksellisesti 15.1.2016 asti