Tuotehaku:

Teltan huoltaminen

Fjällrävenin teltat ovat tunnettuja pitkäikäisyydestään ja kyvystään kestää kovaa käyttöä. Teltasta täytyy kuitenkin pitää huolta, jos siitä haluaa nauttia kauan. Puhdista teltan seinät ja vetoketju aina käytön jälkeen ja säilytä telttaa kuivassa paikassa, jossa on hyvä ilmanvaihto.

Teltan seinien puhdistaminen

Jos teltta on likainen, usein riittää pelkkä huuhtelu haalealla vedellä tai pyyhkiminen kostealla sienellä. Tämä vähentää teltan vahingoittumisen riskiä. Telttaa ei saa koskaan pestä pesukoneessa ja voimakkaiden kemikaalien käyttöä tulee välttää. Käytä tarvittaessa nestesaippuaa tai saippuahiutaleita.

Vetoketjun puhdistaminen

Telttojen vetoketjut joutuvat kovaan rasitukseen ja ne joutuvat kestämään paljon kulutusta, etenkin jos telttaa käytetään hiekkaisissa tai hyvin pölyisissä ympäristöissä. Vetoketjun käyttöikää voi pidentää pitämällä sen puhtaana. Ongelmia voi ehkäistä puhdistamalla vetoketju hammasharjalla käytön jälkeen. Tällöin hiekanjyväset ja muu lika eivät pääse kuluttamaan vetoketjun vedintä. Vetoketju voi olla hankala sulkea, jos vedin on kulunut.

Teltan tuulettaminen ja kuivaaminen

Yritä ottaa tavaksi ripustaa, kuivata ja tuulettaa teltta vaelluksen jälkeen. Paras keino on ripustaa se tolppakanaviin asetettujen tolppien avulla. Tällöin sivut eivät pääse suoraan kosketuksiin toistensa kanssa ja ilma pääsee kiertämään koko teltassa. Tämä ehkäisee homeen muodostumista ja tunkkaisuutta.

Teltan säilyttäminen

Ehdottomasti paras tapa säilyttää telttaa seikkailujen välillä on ripustaa se viileään ja kuivaan paikkaan, jossa on hyvä ilmanvaihto. Olemme kuitenkin erittäin tietoisia siitä, että harvoilla ihmisillä on käytettävissään tällaisia tiloja ja että telttaa täytyy useimmiten säilyttää telttapussissa. Jos telttaa säilytetään telttapussissa, on tärkeää varmistaa teltan olevan täysin kuiva, ennen kuin se pakataan pussiin. Poista myös kaikki lika ja roskat, jotka voisivat vaurioittaa telttakangasta. Vältä teltan taittelua säilytyksen yhteydessä.

Näiden vinkkien avulla voit nauttia teltastasi lukuisilla pitkillä retkillä pitkälle tulevaisuuteen.

Nämä ovat vain muutama esimerkki niistä Fjällrävenin telttojen ominaisuuksista, jotka lisäävät mukavuutta luonnon helmassa.