Tuotehaku:

Minkä teltan sinä tarvitset?

Teltan valitseminen voi olla ulkoilmaihmisen suurin ja tärkein päätös. Se muistuttaa talon ostamista, sillä on tärkeätä, että olet tyytyväinen valintaasi ja telttasi palvelee vuodesta toiseen.

Raskaan kuorman kantaminen on usein turhaa ja tarpeetonta, mutta aina ei ole viisasta tinkiä tilavuudesta parin sadan gramman vuoksi. Fjällräven-telttavalikoiman toisessa ääripäässä on ihanan ilmava ja parhaiten kesävaelluksille sopiva Abisko View -teltta, kun taas toista ääripäätä edustaa talvisille vaellusretkille sopiva Polar Endurance. Näiden kahden telttamallin välissä ei ole olemassa tarkkoja totuuksia.

Jos pidät tilavan tuntuisesta teltasta, valitse suuri absidi tai tilava kolmen hengen malli kahdelle käyttäjälle. Nelihenkisen perheenkin kannattaa valita kaksi telttaa, koska se mahdollistaa joustavamman pakkaamisen ja telttojen monipuolisemman käyttämisen. Neljän hengen teltta on mukava, mutta retkipaikan löytäminen saattaa olla haastavampaa.

Mieti millaisia reissusi useimmiten ovat, miten telttailet ja miten haluaisit telttailla tulevaisuudessa. Pohdi nykyistä telttaasi ja mitä ominaisuuksia siitä puuttuu. Tällä sivulla on pieni pikaopas, joka sisältää erilaisia ulkoilutyylejä ja niihin sopivia telttoja. Seuraavilla sivuilla on tarkempaa tietoa jokaisesta teltasta.