Tuotehaku:

Teltan valitseminen

Fjällrävenin valikoimassa on kaksi eri telttatyyppiä: tunnelitelttoja ja kupolitelttoja. Telttaa ostettaessa on hyvä ottaa huomioon tiettyjä asioita, jotta tulee varmasti hankkineeksi tarpeita vastaavan teltan.

Ensimmäiseksi tulee päättää, millainen telttatyyppi tarvitaan. Sekä tunneliteltoilla että kupoliteltoilla on omat vahvuutensa.

Lisäksi täytyy myös päättää, kuinka suuri teltta vaellukselle tai matkalle halutaan ottaa mukaan. On syytä muistaa, että tilan lisäys lisää myös painoa, jonka joutuu kantamaan selässään.

Fjällrävenin telttatyyppien vertailu:

Tunneliteltta – kevyt ja helppo pystyttää

Fjällrävenin tunneliteltat ovat muotonsa ansiosta kevyitä tilavuuteensa nähden. Näiden telttojen katoksessa eli nukkumisosan ulkopuolella olevassa lisätilassa on reilusti tilaa varusteiden säilyttämistä ja kuivaamista varten ja jopa aterioiden valmistamista varten huonolla säällä. Toisin kuin kupoliteltat, tunneliteltat eivät pysy pystyssä itsekseen, vaan niiden pystyttämiseen tarvitaan maakiiloja ja myrskyliinoja. Fjällrävenin tunneliteltat ovat helppoja pystyttää useiden kätevien ominaisuuksien ansiosta.

Kupoliteltat – itsekantava ja helposti sijoitettava

Itsekantavat teltat, joita usein sanotaan kupoliteltoiksi, tarvitsevat vain tolpat pysyäkseen pystyssä, ja sopivat siksi maastoon, jossa on vaikea käyttää maakiiloja, kuten kallioilla. Kun kupoliteltta on pystytetty, sitä on helppo siirtää. Toisin kuin monissa muissa kupoliteltoissa, kaikissa Fjällrävenin kupoliteltoissa on katos, jossa on reilusti tilaa varusteiden säilyttämistä varten.

Kuinka suuri teltta tarvitaan?

Kun parhaiten tarpeita vastaava telttatyyppi on valittu, seuraavaksi täytyy päättää kuinka suuri teltan tulee olla. Kannattaa muistaa, että mitä enemmän tilaa teltassa on, sitä enemmän painoa joutuu kantamaan. Jos on tarkoitus kävellä vain lyhyitä matkoja, voidaan valita isompi teltta – sellainen, joka on sekä leveämpi että korkeampi. Pitkille vaelluksille monet valitsevat matalamman teltan, kuten Fjällrävenin Shape-teltan, joka on helpompi pakata.