Tuotehaku:

The designer's vision

Olemme tehneet kaikkien aikojen parhaat telttamme

Meillä Fjällrävenillä on yli 50 vuoden ajalta kokemusta ja tietoa teltan rakenteesta. Materiaalit ja tuotantotekniikat kuitenkin kehittyvät jatkuvasti, mikä antaa meille säännöllisesti uusia ja parempia mahdollisuuksia sekä edellytyksiä tehdä entistä parempia telttoja. Nyt voimme ylpeinä sanoa, että vuoden 2016 uudet nailonteltat ovat kaikkien aikojen parhaita telttojamme! Fjällrävenin tuotekehittäjä Fredrik Hyltén-Cavallius kertoo, miksi.

MIKSI HALUSITTE TEHDÄ UUSIA TELTTOJA?

”Näimme mahdollisuuden kehittää toiminnallisuutta ja kestävyyttä käyttämällä uusia materiaaleja ja innovatiivisia ratkaisuja. Halusimme myös tehdä teltan valinnasta mahdollisimman helppoa. Nyt meillä on kattava valikoima, joka on kauttaaltaan korkealaatuinen, ja jossa on selkeä jako Abisko-, Keb- ja Polar-perheiden välillä.”

MIKÄ TEKEE NÄISTÄ UUSISTA TELTOISTA PAREMPIA KUIN ENTISISTÄ?

”Ensinnäkin käytämme nailonia, mikä tekee teltoista kevyempiä tai kestävämpiä. Olemme myös muokanneet kaikkia yksityiskohtia kaikissa teltoissamme, pitävämmästä myrskynarusta parhaisiin mahdollisiin kaariin.”

Tuotekehittäjä Fredrik Hyltén-Cavallius tehtaalla Zhongshanissa, Kiinassa

MITÄ ”LIGHTWEIGHT IS NOT ENOUGH” TARKOITTAA?

”Teltan pitää yksinkertaisesti olla paljon muutakin kuin vain kevyt. Haluamme sen olevan myös turvallinen, vakaa ja mukava.”

KUINKA OLETTE VÄHENTÄNEET YMPÄRISTÖVAIKUTUSTANNE?

”Emme enää käytä kyllästeessämme fluorihiiliä (PFC:t), mikä on tärkein tekemämme muutos. Vältämme myös täysin PVC:itä valmistusprosesseissamme. Kaari- ja kiilatoimittajamme ovat onnistuneet luomaan kestävän kehityksen mukaisen menetelmän alumiinin anodisointiin, mikä merkitsee parempaa värjäysprosessia. Ja teemme telttoja, jotka kestävät pidempään.”

Abisko Lite, Sanxia District, Taiwan

VALIKOIMASSA ON NIIN MONTA ERI TELTTAA. MUTTA MISSÄ ON KLASSINEN AKKA-MALLI?

”Akka-teltan perusmallia on käytetty Endurance- malleissa, mutta emme käytä enää Akka-nimeä. Uusien perheidemme ansiosta oikean teltan löytäminen on paljon helpompaa. Telttoja on juuri oikea määrä, jotta voidaan varmistaa, että jokainen löytää itselleen parhaiten sopivan mallin. Meillä on eri malleja, joita haluamme tarjota eri kokoisina.”

MIKÄ ON OMA SUOSIKKITELTTASI?

Abisko Shape. “Abisko Shape. Se pärjää erittäin hyvin muille painon, vahvuuden sekä tuulivakauden suhteen, ja siinä on tilaa sekä sinulle että varusteillesi. Siinä näkyy Fjällrävenin teltan perusolemus, jonka lähtökohtana ovat pohjoismaisten tunnelitelttojen perinteet. Se on myös tosi helppo pystyttää.””

Minkä teltan sinä tarvitset?