Tuotehaku:

G-1000-vaatteiden vahaaminen

Fjällrävenin Greenland Wax -vahalla voit helposti mukauttaa G-1000 -vaatteesi sopimaan erilaisiin sääolosuhteisiin ja aktiviteettitasoihin. Kun laitat enemmän vahaa, saat paremmin tuulta ja säätä kestävä vaatteen. Jos peset vahan pois, saat viileämmän vaatteen, joka hengittää mahdollisimman hyvin.

G-1000-kangas on klassinen osa Fjällrävenin vaatteita. 65 % polyesteria ja 35 % puuvillaa oleva tiheäkuteinen kangas on tuulenpitävää, nopeasti kuivuvaa ja erittäin kestävää. Greenland Wax -vahakäsittelyn ansiosta se on myös vettä ja likaa hylkivä. Ajan myötä vaha peseytyy pois kankaasta ja vettähylkivät ominaisuudet heikkenevät. Kyllästys kannattaa uusia kahden–kolmen pesun jälkeen. Tämä antaa paremman suojan kastumista vastaan sekä parantaa samalla kestävyyttä ja siten vaatteen käyttöikää.

Greenland Wax -vaha on valmistettu parafiinistä ja mehiläisvahasta. Yksi vahapala (100 g) riittää noin kymmenelle vaatteelle. Matkapakkaus (23 g) on kätevä, kun haluat kyllästää vaatteen tai osan siitä vaeltamassa ollessasi. Voit ostaa Greenland Wax -vahaa verkkokaupastamme tai mistä tahansa G-1000-tuotteita myyvästä myymälästä.

Miten G-1000 vahataan

1) Levitä – Ota pala Greenland Wax -vahaa ja hiero sitä pitkin liikkein kangasta vasten niin, että kankaaseen jää ohut ja tasainen vahakerros. Se on vähän kuin kirjoittaisit liitutaululle. Varmista, että koko kangas peittyy vahalla.

2) Sulata – Sulata vaha kankaaseen silittämällä viileällä tai lämpimällä silitysraudalla ilman höyryä (muista puhdistaa silitysrauta ennen kuin silität muita vaatteita). Voit myös käyttää hiustenkuivaajaa tai nuotion liekkiä (katso alla). Vaha sulaa noin 55–60 °C:n lämpötilassa.

Hyödyllinen vinkki! Jos haluat kankaasta vieläkin vettähylkivämmän, toista prosessi useita kertoja sen sijaan, että levität yhden paksun vahakerroksen. Tämä kannattaa tehdä niille vaatteen osille, jotka joutuvat kovemmalle kulutukselle, kuten huppu, hartiat, polvet ja takamus.

Huom: G-1000-vaatteet, joissa on untuva- tai synteettinen toppaus sekä vaatteet, joissa on Hydratic-kalvo tai materiaaliyhdistelmä, tulee vahata erityisen huolellisesti – lue lisää tästä.

Vahaaminen ulkona nuotiolla

Kun olet hieronut vahan kankaaseen, pidä vaatetta muutaman kymmenen senttimetrin päässä tasaisesta, vahvasta liekistä nuotiopaikalla. Aloita hieman kauempaa ja siirrä sitä hitaasti lähemmäs, kunnes huomaat, että vaha alkaa sulaa. Varo polttamasta kangasta ja vältä pitämästä käsivarttasi tai muuta ruumiinosaa vaatteen sisällä. Venytä vaatetta liekin yläpuolella ja liikuta sitä edestakaisin, kunnes vaha sulaa.

Vahauspalvelut myymälässä

Fjällräven Brand Store -myymälöissä ja muissa hyvin varustetuissa myymälöissä on vahauspisteitä, joissa saat apua G-1000-vaatteiden vahaamiseen. Katso lähin vahauspisteellä varustettu myymälä täältä. 

Tuotteiden lukumäärä: 4 Näytä:: Kaikki
 1. G-1000:n vahaaminen muiden materiaalien kanssa

  G-1000:n vahaaminen muiden materiaalien kanssa

  Kokonaan G-1000-materiaalista tehdyissä vaatteissa on useita tapoja sulattaa Greenland Wax... Read more »
 2. Hyödyllisiä vinkkejä: Mukauta G-1000 vastaamaan erikoistarpeita

  Hyödyllisiä vinkkejä: Mukauta G-1000 vastaamaan erikoistarpeita

  Voit mukauttaa G-1000-ulkovaatteesi tilanteen ja tarpeidesi mukaan levittämällä eri määriä... Read more »
 3. G-1000-vaatteen peseminen

  G-1000-vaatteen peseminen

  Kokonaan G-1000-materiaalista tehdyt vaatteet voi pestä koneessa 40 °C:ssa. Sellaiset vaatteet... Read more »
 4. Hyvä tietää värimuutoksista

  Hyvä tietää värimuutoksista

  Kun käsittelet nahkakenkiä, niistä tulee usein hieman tummemmat. Sama tapahtuu myös... Read more »