Tuotehaku:

Turvallisuus

Pohjoisessa talvi alkaa marraskuussa ja jatkuu huhtikuulle asti. Sää on talvella kuivaa ja tuulista ja lämpötila pysyy suhteellisen yhtäjaksoisesti pakkasella -15–40 °C:ssa. Tällaisissa sääolosuhteissa on syytä tietää kylmyyden vaikutuksista ja ottaa mukaan oikeat varusteet, jotta vaellus sujuu turvallisesti ja mukavasti.

Talvivaelluksen turvallisuuden kannalta tärkein osa tapahtuu ennen matkan alkua. Matka on syytä suunnitella hyvin ja matkaa varten tulee hankkia oikeat tiedot ja varusteet. On kuitenkin tärkeämpää osata käyttää varusteita oikein kuin hankkia täsmälleen oikeat varusteet.

Tietoa ja varusteitakin tärkeämpää on olla varovainen. Mikään ei takaa turvallisuutta yhtä hyvin kuin matkan miettiminen hyvin tarkkaan etukäteen ja varovaisuus matkan aikana. Jos sää muuttuu huonoksi, älä jatka eteenpäin, vaan palaa takaisin tai etsi suojaa. Talvella kannattaa valita helpompia reittejä ja vaeltaa porukassa – talvivaellus ei ole yksilölaji. Olemme koonneet käytännöllisiä vinkkejä, jotka auttavat varmistamaan turvallisuuden entistäkin paremmin.

 

Tuotteiden lukumäärä: 5 Näytä:: Kaikki
 1. Hypotermia

  Hypotermia

  Hypotermia syntyy, kun elimistö ei pysty ylläpitämään normaalia kehon lämpötilaa. Sen merkkejä ja... Read more »
 2. Kehon lämmönsäätely

  Kehon lämmönsäätely

  Ihmiskeholla on ainutlaatuinen kyky säädellä lämpötilaa. Talvella ulkoillessa on kuitenkin syytä olla varovainen. Read more »
 3. Mitä kylmyys on?

  Mitä kylmyys on?

  Maailman pohjoisosissa talvi kestää marraskuun alusta huhtikuun loppuun. Talvi tarkoittaa kuivia... Read more »
 4. Hygienia

  Hygienia

  Henkilöhygieniasta huolehtiminen saattaa tuntua epäkäytännölliseltä ja epämukavalta talvivaelluksella... Read more »
 5. Muistilista

  Muistilista

  Talvella on syytä ulkoilla vastuullisesti. Olosuhteet voivat muuttua liian nopeasti. Suunnittele siis matkasi hyvin. Read more »