Tuotehaku:

article

Rinkan pakkaaminen

Omaan rinkkaan tutustuminen niin hyvin, että sen osaa pakata tarpeita vastaavalla tavalla, voi viedä jonkin aikaa. Hyvä yleispätevä sääntö on pakata painavat tavarat lähelle selkää ja mieluiten melko ylös, jotta rinkka on paremmin tasapainossa. Yritä välttää tavaroiden pakkaamista rinkan ulkopuolelle, mutta jos se ei ole mahdollista, käytä hihnoja niin, etteivät tavarat roiku ja pääse heilumaan. Käytä erivärisiä pakkauspusseja, jotta rinkan sisältö pysyy järjestyksessä. Pakkaa viisaasti – älä jätä tyhjiä reikiä keskelle. Kiristä kiristyshihnat ja kannen hihnat niin, että kaikki tavarat pysyvät paikallaan.

• Pakkaa makuupussi alalokeroon. Kanna teltan osia erillään: kiinnitä tolpat rinkan ulkopuolelle ja pakkaa teltta rinkan yläosaan. Toinen vaihtoehto on pakata koko teltta rinkan yläosaan. Pakkaa vaatteet rinkan pohjalle ja niiden päälle ruoat ja keittovälineet. Usein käytettävät tai sellaiset tavarat, joiden haluat olevan helposti saatavilla, kannattaa pakata ulkotaskuihin tai kanteen.

• Kuljitpa sitten polkuja pitkin tai et, on tärkeää pakata painavimmat tavarat lähelle selkää ja keskelle lapaluiden väliin. Tämä neuvo pätee sekä sellaisiin rinkkoihin, joissa on integroitu runko, että sellaisiin, jossa on ulkoinen runko.

• Jos tiedät vaeltavasi koko päivän vaellusreittejä pitkin, painopiste kannattaa sijoittaa reilusti lantion yläpuolelle. Pakkaa toisin sanoen painavat tavarat korkealle rinkkaan.

• Jos tiedät vaeltavasi epätasaisessa maastossa, sijoita painopiste alemmas, jolloin tasapaino on parempi, eli pakkaa painavat tavarat rinkan pohjalle.

Vaelluksella tarvitaan suuria tavaroita, mutta myös pieniä tavaroita, joiden täytyy olla helposti käden ulottuvilla. Usein käytettävät tai sellaiset tavarat, joiden haluat olevan helposti saatavilla, kannattaa pakata ulkotaskuihin tai kanteen. Jotkut tavarat voivat olla sellaisia, että vaikket tarvitsisikaan niitä ollenkaan vaelluksen aikana, et halua tyhjentää koko rinkkaa löytääksesi ne. Tällaisia tavaroita ovat esimerkiksi kartat, kompassi, aurinkolasit, aurinkovoide, hyttyskarkote, taskulamppu, ensiapupakkaus, sadeasu, vesipullot, kamera ja välipalat. Pane tällaiset tavarat aina takaisin rinkkaan samaan paikkaan, josta löysit ne.