Tuotehaku:

article

Rinkan valitseminen

Rinkan valitseminen ei ole aina helppoa, etenkin kun saatavilla on laaja valikoima kokoja, malleja ja merkkejä. Rinkan valinnassa tärkeimmät tekijät ovat koko ja käyttötarkoitus. Mieti, mihin tarkoitukseen haluat käyttää rinkkaa: päiväretkillä, pitkillä vaelluksilla, inter-raililla, kiipeilymatkalla, melontamatkalla, jne. Nykyään eniten käytetyt rinkat ovat rungottomia, pehmeitä rinkkoja. Ne sopivat useimpiin käyttötarkoituksiin ja ovat usein kevyempiä ja monikäyttöisempiä kuin perinteiset rinkat, joissa on ulkoinen kehikko. Vaikeassa maastossa ja hyvin suuren kuorman kanssa vaeltaessa luotettavin vaihtoehto on kuitenkin edelleen rinkka, jossa on ulkoinen runko.

Tilavuus

20–40 litran reppu on täydellinen päiväretkille. Matkalla tai vaelluksella parempi vaihtoehto on 40–60 litran rinkka. Hyvin pitkillä seikkailumatkoilla, joiden aikana joutuu kantamaan ruoat, teltan ja muita varusteita, tarvitaan rinkka, jonka tilavuus on 60–120 litraa.

Tukijärjestelmä

Kun testaat rinkkaa kaupassa, on tärkeää varmistaa, että se asettuu täydellisesti selkääsi. Fjällrävenin suuremmissa, esimerkiksi vaellus- ja matkustuskäyttöön tarkoitetuissa rinkoissa on säädettävä tukijärjestelmä, joka voidaan mukauttaa selän pituuden mukaan. Rinkassa tulee olla myös pehmustettu lantiovyö, joka jakaa painon pois harteilta. Muita tärkeitä ominaisuuksia, jotka helpottavat painavan rinkan kantamista, ovat anatomisesti muotoillut olkahihnat, päällihihnat, rintaremmit, kiristyshihnat ja tuuletustoiminnolla varustetut selkätyynyt.