Tuotehaku:

article

Talvitakin valitseminen

Talvitakin pääasiallisena tehtävänä on pitää sinut lämpimänä ja kuivana. Täytteen valinta on yksi ensimmäisiä päätöksiä, joita talvitakkia hankkiessa tehdään. Sekä untuvalla että synteettisellä täytteellä on loistavat lämmittävät ominaisuudet, mutta täytteet sopivat eri tilanteisiin. Se, mikä lämpöä eristävä materiaali sopii sinulle parhaiten, riippuu siitä, mihin tarkoitukseen aiot takkia käyttää ja millaisille sääolosuhteille altistut eniten.

Untuva – kun paino on tärkeä tekijä ja sää hyvin kylmä

Untuvatäyte tarjoaa eniten lämpöä suhteessa sen painoon ja se on helppo pakata pieneen tilaan. Jos aiot viettää aikaa erittäin kylmissä olosuhteissa, untuva on paras vaihtoehto. Sama pätee silloin, kun vaatteen täytyy olla kevyt. Untuvan haittapuolia on se, ettei se eristä yhtä hyvin kosteana ja se on herkempi vääränlaiselle säilytykselle ja käsittelylle esimerkiksi pesun aikana. Äärimmäisen kylmissä olosuhteissa ilma on kuiva ja untuva pääsee oikeuksiinsa. Joissakin untuvatakeissa on kosteussuoja (kalvo), joka suojaa kostealta säältä.

Synteettinen – ihanteellinen kosteissa olosuhteissa

Synteettinen täyte ei ole yhtä herkkä kuin untuva ja kuidut kykenevät palautumaan entiseen muotoonsa pitkäaikaisen käytön jälkeenkin. Se kestää myös jonkin verran kosteutta menettämättä juurikaan lämmöneristyskykyään. Takit, joissa on synteettinen täyte, voidaan pestä ja ne ovat halvempia. Yksi haitoista on, että synteettinen takki ei tarjoa samaa lämmöneristystasoa kuin saman painoinen untuvatakki, ja se vie hieman enemmän tilaa pakattaessa. Synteettinen täyte on loistava vaihtoehto silloin, kun lämpötilat vaihtelevat nollan molemmin puolin ja sääolosuhteet vaihtelevat sateen ja lumen välillä.

Materiaalioppaassamme on enemmän tietoa Fjällrävenin untuvasta ja omista synteettisistä G-Loft® Supreme- ja Supreme Microloft -täytteistämme. Täyte ei ole kuitenkaan ainoa asia, joka tekee talvitakista hyvän. Lue lisää:

Muotoilu ja yksityiskohdat, jotka vaikuttavat takin toimintaan
Kankaat, jotka suojaavat tuulelta, kosteudelta ja kulumiselta