Tuotehaku:

article

Tärkeitä yksityiskohtia

Rinkkaan, jonka täytyy kestää usean päivän vaellus ja painava kuorma esimerkiksi Fjällräven Classic -vaellukselle osallistuttaessa, kohdistuu huomattavasti suurempia vaatimuksia kuin sellaiseen rinkkaan, jota käytetään päiväretkillä. Vaellusrinkan tärkein ominaisuus on istuvuus, jonka jälkeen tulevat käytännölliset erikoistoiminnot.

Tukijärjestelmä – tärkein toiminto

Suuren rinkan kanssa tehtävän vaelluksen tai matkan onnistumisen kannalta avaintekijä on se, että rinkkaa on mukava kantaa täyteen pakattuna. Tämä tarkoittaa, että hyvä tukijärjestelmä on rinkan tärkein toiminto, joka myös erottaa laadukkaan rinkan halvemmista vaihtoehdoista.

Mukavimpia ovat sellaiset rinkat, joissa on säädettävä tukijärjestelmä, joka voidaan mukauttaa kantajan selän pituuden ja hartioiden leveyden mukaan. Fjällrävenin Perfect Fit Adjustment System -säätöjärjestelmän avulla tukijärjestelmän pituus voidaan mukauttaa ylävartalon anatomiaan sopivaksi ja olkahihnat voidaan säätää harteiden leveyden mukaan. Tämä järjestelmä on vakaa ja muunneltava ja jakaa painon tasaisesti. Näiden ominaisuuksien vaikutus vaelluskokemukseen on merkittävä.

Miesten ja naisten vartalot ovat muodoltaan erilaiset, mutta yllättävän harvat rinkkojen valmistajat ottavat tämän huomioon. Fjällrävenin Kajka-rinkka on saatavana miesten ja naisten malleina. Naisille mukautetussa Kajka Women -rinkassa olkahihnat ovat lähempänä toisiaan ja ne on muotoiltu niin, etteivät ne tule rintojen päälle.

On suositeltavaa kokeilla erilaisia rinkkoja kaupassa, ja voi olla hyvä idea panna rinkkaan jotain painavaa, jotta koet, miltä rinkka tuntuu vaelluksen aikana.

Vaellusrinkassa on aina oltava pehmustettu lantiovyö, joka jakaa painoa lantiolle. Yritä löytää rinkka, jonka lantiovyössä on taskuja, sillä se on täydellinen paikka säilyttää esimerkiksi pähkinöitä tai aurinkovoidetta. Muita yksityiskohtia, jotka tekevät kantamisesta mukavampaa, ovat rintaremmi, joka vetää olkahihnoja sisäänpäin rinnalle ja rinkan painoa eteenpäin, ja kiristyshihnat, jotka varmistavat, että rinkka täytetään oikein ja on siten tasapainoinen.

Aukot

Vaellusrinkoissa on erilaisia aukkoja. Useimmat rinkat ovat päältä täytettäviä eli ne täytetään yläosasta vähän niin kuin perunasäkki. Ensimmäiseksi pakattavat tavarat häviävät rinkan pohjalle. Tällaisen rinkan ongelma on se, että sen sisällöstä on vaikea saada yleiskuva. Ratkaisu tähän ongelmaan on etsiä rinkka, jossa on aukot ylhäällä, alhaalla ja edessä.

Etuosassa olevan aukon avulla rinkan voi avata kuin matkalaukun. Tällöin rinkan sisällöstä saa hyvän yleiskuvan ja tavarat löytyvät helposti. Etuosassa olevan aukon ansiosta rinkka on myös helpompi pakata niin, että se on tasapainoinen.

Kansi

Kannen muoto on tärkeä. Kannessa voi säilyttää arvotavaroita ja pientavaroita, joiden täytyy olla helposti käden ulottuvilla päivän aikana. Varmista, että kannessa on paljon taskuja, joissa sellaiset tavarat, joita täytyy käyttää usein, ovat helposti saatavilla, ja sellaisia taskuja, joissa arvotavarat ovat turvassa. Joissakin rinkoissa, kuten Fjällrävenin Kajkassa, on irrotettava kansi, jonka voi kiinnittää rinnalle tai vyötärölle. Se toimii myös ylimääräisenä laukkuna ja siinä tavarat ovat helpommin saatavilla.