Tuotehaku:

article

Toiminnalliset yksityiskohdat

Todella kylmät olosuhteet vaativat tehokkaasti lämmittävät talvivaatteet. Paksu lämpöä eristävä täyte ei ole kuitenkaan ainoa asia, joka tekee talvitakista hyvän. Muotoilu ja yksityiskohdat ovat äärimmäisen tärkeitä takin toiminnan kannalta, aiot sitten käyttää sitä tavallisissa kylmissä olosuhteissa, tuntureilla tai retkellä, jonka aikana altistut äärimmäisille sääolosuhteille. Samalla tavoin kuin lämmöneristysmateriaalia valittaessa, käyttöalue ja ilmasto määrittelevät sen, miten edistyksellisiä talvitakkisi toimintojen tulee olla. Alla on lueteltu muutama toiminnallinen yksityiskohta, joita Fjällrävenin takeissa usein on:

Huppu, joka suojaa ja pitää lämpimänä

Tuntureilla talvella käytettävän hupun tulee pitää lämpimänä ja suojata jäisiltä tuulilta. Sen tulee myös myötäillä pään liikkeitä ja olla helposti säädettävä silloinkin, kun kädessä on paksut käsineet. Fjällrävenin edistyksellisimmät talvivaatteet on varustettu teknisillä myrskyhupuilla, joiden istuvuutta voidaan säätää. Monissa on myös taitettava lippa, jota voidaan säätää tarjoamaan joko enemmän tuulensuojaa tai parempaa näkyvyyttä sivuille. Tekoturkis tarjoaa lisää suojaa pöllyävältä lumelta.

Vahvat kaksisuuntaiset vetoketjut...

Vetoketjun tulee olla helppokäyttöinen, eikä se saa jättää sinua pulaan tuntureilla. Siksi talvivaatteissamme on vahvat vetoketjut ja takaamme, että vetoketjun lenkkiin on helppo tarttua myös käsineet kädessä. Useimmissa talvitakeissa on myös kaksisuuntaiset vetoketjut, jotka voi avata alaosasta silloin, kun tarvitaan ylimääräistä ilmanvaihtoa.

...myrskyläppä ja varakiinnitysratkaisu

Kaikissa talvitakeissa on myrskyläppä vetoketjun ulko- ja/tai sisäpuolella. Sen tehtävänä on pitää käyttäjä lämpimänä sulkemalla kylmä tuuli ulkopuolelle. Monissa takeissa on läpän lisäksi myös nappikiinnitys. Tällöin nappien tehtävä on toimia varakiinnitysratkaisuna siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että vetoketju rikkoutuu.

Taskut oikeissa paikoissa

Myös taskujen sijainti on tärkeä, samoin kuin mahdollisuus käyttää niitä käsineet kädessä. Edistyksellisissä talvitakeissamme on usein helposti saatavilla olevat rintataskut ja isommat käsiä lämmittävät taskut sekä verkkokankaiset sisätaskut, jotka soveltuvat esimerkiksi varapipon ja -käsineiden säilyttämiseen.

Vahvisteet

Kovaan talvikäyttöön suunnitellut takit on usein vahvistettu joistakin kulutukselle alttiista kohdista: vahviste voi olla esimerkiksi takapuolen kohdalla, jolloin kosteus ei läpäise kangasta käyttäjän istuessa ja hartioiden kohdalla, jolloin estetään selkärepun hihnojen hankaaminen. Joissakin lämpimimmistä untuvatakeissamme on ylimääräinen synteettinen pehmuste olkapäiden kohdalla. Näin takki palautuu paremmin muotoonsa ja säilyttää lämmittävät ominaisuutensa hartioiden kohdalta silloin, kun kannat selkäreppua tai kun taskuissasi on painavia esineitä.

Leiriolkaimet

Joissakin retkeilytalvitakeissamme on kaksi joustavaa olkainta sisäpuolella. Näiden ansiosta voit "pitää takin päällä" käyttämättä hihoja esimerkiksi silloin, kun luot lunta tai teet muita töitä perusleirissä. Olkaimet toimivat valjaina, jotka estävät äkkinäisiä tuulenpuuskia viemästä takkia mennessään.

• Untuva vai synteettinen materiaali? Lämmöneristysmateriaalin valinta >>
• Kankaat, jotka suojaavat tuulelta, kosteudelta ja kulumiselta >>