Tuotehaku:

Rauhallista ja ulkoilullista talvi!

Olemme koonneet seuraavaan viisi talvilomavihjettä loistavaan ja ei-niin-loistavaan säähän. Ja kaiken varalta...mukana on pari vinkkiä myös lumisiin olosuhteisiin.

Vaellus luonnonsuojelualueella tai kansallispuistossa

Vaellus yhdistetään usein kevääseen, kesään ja syksyyn, ja päivien lyhentyessä monet meistä unohtavat omat suosikkipaikkansa. Älkää! Vaellusreitit odottavat aina kävijöitään - värit eivät  ehkä ole yhtä loistokkaat, mutta ne ovat vähintään yhtä maalaukselliset. Pakkaa reppuusi termospullo, istuinalusta, hieman syötävää ja lisävaatekerta ja lähde matkaan. Tietoa luonnonsuojelualueista ja uusista vaellusreiteistä saat lähimmästä lääninhallituksesta. 

Leirinuotio, kahvia ja kärrynpyöriä

Ulkona voi talvella olla todella kylmää! Tee siksi niin kuin ihmiset ovat tehneet kautta aikojen – sytytä nuotio! Koska maastossa ei saa katkoa oksia, on hyvä ottaa mukaan myös hieman polttopuita, tulitikkuja ja puukko nuotion tekoa varten (ehkä jo tämä saa jotkut tuntemaan olonsa niin kuin olisi erämaassa?).

Ota perhe ja ystävät mukaan ja etsikää mukava paikka, joka on sopivasti suojassa tuulelta. Tee tulet ja tarjoile kaikki reppuun pakkaamasi ruoka ja juomat ja seurustelkaa nuotion ympärillä. Kun lämpö ja energia alkavat levitä, on oikea aika ryhtyä leikkimään: kuurupiilo, kärrynpyörät ja kivillä hyppely ovat täysin aliarvostettuja iloja, ikään katsomatta.

Aarteenetsintää GPS:llä tai matkapuhelimella

Geokätköily on eräänlaista aarteenetsintää GPS:llä, jossa etsitään “kätköjä” Internetissä määritettyjen koordinaattien avulla. Se on hauska tapa käydä odottamattomissa paikoissa, ja siihen liittyy lisäksi ongelmanratkaisuelementti. Vaikeusaste vaihtelee yksinkertaisista koordinaateista kätköihin, joiden löytäminen edellyttää matemaattisten tehtävien tai salatun koodin ratkaisemista. Osoitteessa www.geocaching.com on kerrottu, miten pääset alkuun. Sieltä voit myös ladata sovelluksen ensimmäistä haastettasi varten, jonka voit etsiä matkapuhelimellasi. Ota perhe mukaan tai haasta ystäväsi ja kokeilkaa, kuka ehtii perille ensimmäisenä!

Maailmalla on noin kaksi miljoonaa geokätköä, ja yksi niistä saattaa olla lähellä sinua! Sinun tarvitsee vain lähteä etsimään se.

Teltan testausta pakkasella

Missään ei ole olemassa sääntöä, että teltassa on pakko nukkua, koska se kerran on pystytetty. Teltan ottaminen mukaan on loistoidea jopa keskellä talvea, jos vain haluat paikan, jossa voit nauttia kupillisen kahvia tuulelta suojassa, hauskan paikan lapsille tai harjoitella käytännön kokemusten hallintaa. Ei vähiten siksi, että tuuli on navakkaa ja maa jäässä – teltan kanssa viettämäsi aika voi tuoda sinulle kokemusta, josta on hyötyä pidemmillä retkillä. Varaudu kuitenkin naapureiden ja ohikulkijoiden uteliaisiin kysymyksiin ja pitkiin katseisiin... Ja tietenkin: kaikkeen hauskaan telttakankaan suojassa.

Tutki seuraavaa seikkailuasi

Joskus kohdalle osuu päiviä, jolloin ei sään takia mielellään lähtisi ulos (vaikka seisommekin sanontamme takana, ettei huonoa säätä ole olemassakaan). Koska joululomaan sisältyy sana “loma”, saattaa olla hyvä, että takataskusta löytyy tekemistä myös todella kurjan sään varalle. Kirjasto on mainio kohde tällaisten päivien varalta, joten miksipä et suuntaisi sinne tekemään pientä tutkimustyötä seuraavaa seikkailuasi varten? Etsimällä ulkoilu- ja retkeilyhyllyn ja selailemalla aikakauslehtihyllyn retkeilylehtiä voit olla lähes varma, että saat uusia ideoita viikonloppujen ja lomien viettoon. Sitten ei tarvitse kuin haaveilla ja suunnitella.

Aktiviteetteja lumelle

Kaiva leiripaikka

Kun maassa on lunta, mahdollisuudet leikkeihin ja kaikenlaiseen tekemiseen ovat lähes rajattomat. Yksi ulkoaktiviteetti, josta voi olla hyötyä seuraavalla talvivaelluksellasi, on leiripaikan kaivaminen. Se saattaa olla hankalaa ja vaatii erilaisia tekniikoita lumen määrästä riippuen, mutta samalla se on harjoitus, joka haastaa luovuuden ja tarjoaa kylkiäisenä voimaharjoittelua. Lasten leiripaikasta tulee lumilinna, ja hyvien ystävien seurassa se on mukava paikka kahvikupilliselle.

Mitä on piilossa lumessa...selviää lumivyörylähettimen avulla

Jos kuulut niihin, joille vaellukset Alppien huipuille ovat lähellä sydäntä, saatat omistaa myös lumivyörylähettimen. Etsi se käsiisi ja kokoa joukko ystäviä, joilla on omat laitteet, ja järjestäkää riemukkaat etsintäkilpailut lumen keskellä (toki se onnistuu ilman luntakin, mutta silloin on naamiointi on vaativampaa).

Säännöt ovat yksinkertaiset: yksi ryhmän jäsenistä  hautaa heidän lähettimensä (joka on repussa tai rinkassa) heidän katsoessaan muualle. Sitten muut osallistujat paikallistavat lähettimen omilla laitteillaan mahdollisimman nopeasti. Ensimmäisenä lähettimen löytänyt voittaa ja saa kunnian haudata lähettimen seuraavalla kerralla.

Tätä voidaan muunnella piilottamalla aarre lähettimen kanssa tai vaikeuttaa piilottamalla useita laitteita samalla kertaa. (Tärkeä juttu on kytkeä lähetin päälle ennen sen hautaamista - muussa tapauksessa peli voi mennä vaikeaksi!)

Rauhallista ja ulkoilullista Joulua!

Tilaa ajoissa saadaksesi pakettisi ennen joulua. Tilausaikaa jäljellä: 2015-12-16T15:00 Pidennetty palautusaika välillä 20.11 – 31.12 ostetuille tuotteille. Sopimattomat tuotteet voi palauttaa poikkeuksellisesti 15.1.2016 asti