Tuotehaku:

article

Viidakkovaellus

Viidakon sää käy voimille. Se, mitä viidakossa vaeltaessa on odotettavissa paljon, on sadetta, toisinaan suorastaan rankkasadetta. Odotettavissa on myös hellettä ja kosteutta, jollaiseen et ehkä ole tottunut. Älä anna sen estää kokemasta sademetsän taianomaista luontoa. Seuraavassa on käytännöllisiä vinkkejä, joiden avulla voit nauttia viidakkovaelluksesta täysin siemauksin.

Käytä tervettä järkeä

Osaat usein enemmän kuin uskotkaan, ja käyttämällä tervettä järkeä pääset pitkälle. Ole ensisijaisesti tietoinen omista rajoituksistasi ja ole realistinen arvioidessasi, miten hyvä kunto sinulla täytyy olla, jotta selviät vaelluksesta. Kerro jollekulle, mihin aiot mennä kunkin päiväretken aikana. Tämä on erityisen tärkeää, jos aiot vaeltaa omin päin. Reittiä valitessasi sinun täytyy tietenkin varmistaa, että ehdit takaisin ennen pimeää. Ota huomioon, että viidakossa pimeä tulee huomattavasti nopeammin runsaan kasvillisuuden vuoksi. Päivät eivät ole lyhyempiä, mutta ne vaikuttavat lyhyemmiltä. Älä myöskään poikkea reitiltä esimerkiksi jonkin eläimen perässä.

Pidä olosi viileänä ja juo paljon vettä

Tavallisimmat fyysiset vaivat, joita sinulle voi tulla, johtuvat nestevajauksesta. Uupumus ja lämpöhalvaus ovat vaivoja, jotka voivat nopeasti muuttua vakaviksi. Paras tapa välttää ne on tietenkin juoda, vähän mutta usein, erityisesti liikkeellä ollessa. Ota mukaan myös vähän ruokaa, jotta energiataso pysyy koholla, sekä itselläsi että matkakumppanillasi. Jos mukanasi ei ole osaavaa opasta, vältä reitin varrella olevien hedelmien syömistä. Älä myöskään juo vettä suoraan luonnosta

Peruskeino pitää olonsa viileänä ja välttää lämpöhalvaus on pitäytyä poissa suorasta auringonvalosta. (Jos haluat saada kauniin rusketuksen, kannattaa ehkä miettiä, onko viidakko oikeanlainen matkakohde.

Ota mukaan hyvä rinkka

Trooppisissa kosteikoissa liikkuminen on märkää puuhaa, etenkin sadekaudella. Siksi on tärkeää, että rinkassa on sadesuoja. Fjällrävenin Campus- ja C2C (Cabin to Cabin) -rinkkasarjojen tuotteet ovat pieniä, hyvin mukavia rinkkoja, joissa on sadesuoja. C2C-rinkassa on myös erillinen lokero nestejärjestelmälle. Se on erityisen käytännöllinen, koska on tärkeää juoda jatkuvasti.

Pukeudu kunnolla

Fjällrävenin Micro Travel- tai Comfort Travel -materiaaleista valmistetut kevyet vaatteet ovat mukavia ja ne kuivuvat kostuttuaan nopeasti. Nämä ovat täydellisiä materiaaleja housuihin ja takkeihin.

Paitoihin sopii Fjällrävenin bambumateriaali, koska myös se kuivuu nopeasti ja tuntuu mukavalta ihoa vasten. Fjällrävenin ekologiset puuvillapaidat sitovat toisaalta kosteutta ja auttavat siten pitämään olon viileänä ja ehkäisemään kuivumista. Eniten monikäyttöisyyttä saa yhdellä bambuyläosalla ja yhdellä puuvillaisella yläosalla. Valitse mieluiten pitkät hihat, jotka suojaavat piikikkäiltä kasveilta ja hyttysiltä. Poncho on paras sadevaate, koska se takaa hyvän ilmanvaihdon samalla, kun se antaa lisäsuojaa rinkalle. Leveälierinen hattu ja aurinkolasit suojaavat auringolta.

Pienet mukautukset tekevät matkasta mukavamman

Jollet käsittele karttojasi ja opaskirjojasi, ne hajoavat nopeasti tropiikin kosteassa ilmastossa. Silloin niistä ei ole mitään hyötyä. Voit välttää tämän säilyttämällä karttoja läpinäkyvissä, uudelleensuljettavissa muovipusseissa tai karttakotelossa, tai päällystä ne muovilla ennen kuin lähdet kotoa. Kosteutta kestävä muistivihko voi myös olla käytännöllinen. Varmista myös, että elektroniset laitteet, kuten kamera ja vastaavat laitteet, ovat suojassa kosteudelta.